To je to što me zanima!

Lorencin: Prihodi turističke sezone veći za 2 do 3 posto

Svi relevantni pokazatelji govore nam kako je 2013. godina bila uspješna te pokazuju snagu turističkog sektora, rekao je ministar turizma Darko Lorencin
Vidi originalni članak

Ministar turizma Darko Lorencin kazao je kako može potvrditi da će ukupni rezultati turističke sezone 2013. godine biti dva do tri posto veći u odnosu na prošlu godinu. Prema podacima Porezne uprave, u prvih osam mjeseci ove godine ostvareno je 10,9 posto više prihoda u turističkim djelatnostima nego lani.

Ukupni financijski prihodi u djelatnostima pružanja smještaja, pripreme i usluživanja hrane te u djelatnosti putničkih agencija i organizatora putovanja iznosili su u tom periodu 17,932 milijardi kuna.

- Svi relevantni pokazatelji, pod čime podrazumijevamo rezultate turističkog prometa, broj novozaposlenih te prihode od turizma prema podacima Porezne uprave i HNB-a, govore nam kako je 2013. godina bila uspješna te pokazuju snagu turističkog sektora - kazao je Lorencin. 

Najveći porast prihoda u djelatnostima restorana i kafića

Po kategorijama, najveći porast u prihodima ostvarile su djelatnosti restorana i ostalih objekata za pripremu hrane, 3,163 milijardi kuna (porast 32,2 posto) te djelatnosti pripreme i usluživanja pića, 2,743 milijarde kuna ( porast 32,2 posto). 

Djelatnosti pružanja smještaja u hotelima ostvarile su 7,881 milijardi kuna prihoda, što je porast od 5,3 posto u odnosu na prošlu godinu, a kampovi i prostori za kampiranje 272,031 milijuna kuna prihoda, odnosno porast od 12,8 posto. 

Idi na 24sata

Komentari 23

  • zng108 29.10.2013.

    stara prica sve super sve bajno ali na kraju para nema,,,,,,,,,,,

  • mily 28.10.2013.

    a da mi snizimo još malo pdv ugostiteljima i to specijalno na obali, jer eto sirotinja ne može dalje! A gdje je inspekcija? oni su se pojavljivali samo u sezoni i to tu i tamo, a sada? konobe rade od jutra do sutra, pune su slovenaca i talijana, ali račun ne izdaje nitko! Nitko! pa zašto ne kontroliraju koliki dnevni prihod prijavljuju! eee, nema od toga ništa, važno da mi svi ostali plaćamo 25 posto pdv, to spašava državu!

  • Yassa 28.10.2013.

    ovo je sve magla i mujlj svi se hvale, uspjeh ovaj uspjeh onaj a nami svaki dan gore

Komentiraj...
Vidi sve komentare