To je to što me zanima!

'Lošiji' učitelji neće dobiti veću plaću? 'Ne rade svi jednako...'

'Sindikalci i političari nemaju snage, a čini se ni volje, osim međusobnih ucjena koje se prelijevaju preko učeničkih leđa, otisnuti se dužim i težim putem i učiteljima doista dati na važnosti', piše Večernji
Vidi originalni članak

Masovno povećanje koeficijenata složenosti poslova za sve učitelje, profesore i nastavnike u osnovnim i srednjim školama za šest posto, koliko su sindikalni predstavnici tražili od Vlade, nije garancija za očuvanje digniteta članova tog iznimno važnog sektora, piše u nedjelju Večernji list.

HNS-OV ŠEF Vrdoljak prijeti Vladi: Riješite štrajk ili ništa od proračuna

Sindikalci i političari nemaju snage, a čini se ni volje, osim međusobnih ucjena koje se prelijevaju preko učeničkih leđa, otisnuti se dužim i težim putem i učiteljima doista dati na važnosti. A borba s koeficjentima svakako čeka ili ovu ili bilo koju nadolazeću Vladu, navodi dnevnik.

Pravi put u toj borbi značio bi – za jedno radno mjesto tri različita koeficijenta, ističe Večernji list.

CROBAROMETAR Na štrajku profitirali i HDZ i SDP: Ostali gube svoju potporu

Najveći za iznimne nastavnike, srednji i najniži koeficijent za one nastavnike čiji rad nije bio dovoljan, čiji učenici ovise o instrukcijama, nisu usvojili gradivo ili nisu u godini dana napravili bilo kakav pomak.

Vanjsko tijelo bi dodatnim edukacijama i kontrolama odlučivalo koji koeficijent pripada kojem profesoru i na osnovi njihovih procjena Ministarstvo bi isplaćivalo plaću, a neovisno tijelo pritom bi trebalo pratiti uspješnost, donosi Večernji list.

Idi na 24sata

Komentari 95

  • kupreska 27.10.2019.

    Ovaj mjesec nijednom ucitelju nelma place jel nisu ni radili

  • 27.10.2019.

    Manju plaću im treba dat....pa ovo je škola za roditelje a ne za učenike, favoriziraju se određeni đaci a drugi se namjerno degradiraju, domaće zadaće rješavaju roditelji..... Ima i iznimno dobrih profesora su nažalost u manjini jer se bije išta reć da ne bi dobili otkaz od strane UHLJEBA.

  • 27.10.2019.

    Hrvatsko školstvo? Jednostavno zgužvaš i bačiš u smeće. Smeće, smeću.

Komentiraj...
Vidi sve komentare