To je to što me zanima!

Lovrinčević o monetizaciji: Vlada bi trebala imati plan B

Alternativa uvijek postoji, samo je pitanje koliko ona košta. A kad političar kaže da nema alternative znači da ili laže ili je nesposoban, rekao je Željko Lovrinčević
Vidi originalni članak

Vlada je već trebala pripremiti plan B ako propadne monetizacija autocesta zbog referenduma, jer pregovori za kvalitetno zaduživanje ili refinanciranje kredita mogu trajati mjesecima, rekao je ekonomski analitičar Željko Lovrinčević u emisiji Poslovni tjedan na Hrvatskom radiju.

- Alternativa uvijek postoji, samo je pitanje koliko ona košta. A kad političar kaže da nema alternative znači da ili laže ili je nesposoban - rekao je Lovrinčević. 

Dodao je da će deficit za ovu godinu biti veći od 16 milijardi i to je oko pet posto BDP-a. 

- No Vlada visinu BDP-a računa na način koji Europska komisija neće prihvatiti u procesu prekomjernog deficita. A to će nam se vratiti  kao bumerang, bit ćemo žrtve vlastite iluzije u kojoj živimo - smatra Lovrinčević.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • dahhmal 03.11.2014.

    Monetizacij je samo nacin Milanovicu i ekipi da dodu do love da se jedno tri njihove generacije namire ko ce njih kontrolirati ako par milijardi sjedne na racun a zanima me ako smo mi Hrvati znali se izboriti za drzavu zasto ju ne bi znali i voditi

  • SilvaŠitić 03.11.2014.

    Lovrinčević kao pametna osoba, treba znati da su vladajući lažljivi i nesposobni, ali na žalost odabrani od nas budala. Svi smo mi krivi i na popravnome nismo prošli.

  • popcorn2 03.11.2014.

    Dosta nam je plana 21,sačuvaj nas Bože od plana B

Komentiraj...
Vidi sve komentare