To je to što me zanima!

Luksuzne limuzine i Maybach Mile Đukanovića idu na bubanj

Uz ta dva Maybach blindirana vozila, Vlada će prodati i mnoge druge luksuzne automobile koji se nalaze u ministarstvima. U jednom ministarstvu ima ih deset, a od toga će devet biti prodano
Vidi originalni članak

Vlada Crne Gore planira prodati luksuzne limuzine koje su koristili bivši premijer Duško Marković i premijer Milo Đukanović, javlja Blic.

Dvojac se tokom vladavine DPS-a vozio u Mercedes Maybach blindiranim vozilima, a prema procjenama, svako od vozila koštalo je oko milijun eura u trenutku kupnje.

Markovićeva limuzina odmah će ići na prodaju, no Đukanovićeva će ipak sačekati neko kraće vrijeme dok mu Vlada ne obezbijedi novo, zamjensko vozilo, ali polemike oko prodaje nema. 

- Na stranu ko je Milo Đukanović koji je ovu državu doveo do bankrota, ali predsjedniku države ne može se ‘oduzeti’ vozilo dok se ne obezbijedi drugo. Nova Vlada Crne Gore poštuje instituciju predsjednika, ali osoba koja vrši tu funckiju mora da poštuje građane, koji su ga na tu funkciju birali i ne smije ponižavati građane - kaže izvor Blica, a o novom automobilu za Đukanovića još se ništa ne zna, osim da će se raditi o sigurnom vozilu, ali znatno jeftinijem od ovoga.

Uz ta dva Maybach blindirana vozila, Vlada će prodati i mnoge druge luksuzne automobile koji se nalaze u ministarstvima. U jednom ministarstvu ima ih deset, a od toga će devet biti prodano.

KAOS U CRNOJ GORI BMW-om se zabio u ljude koji su slavili poraz Mile Đukanovića

Đukanovićev Maybach ima sedmu razinu zaštite. Stakla na tom autu debela su čak deset centimetara te štite i od projektila.

Karoserija je također nevjerojatno čvrsta i štiti od svih kalibara i ručnih raketnih projektila, a Maybach je siguran i od nagaznih ili daljinski aktiviranih mina zbog posebnog podvozja automobila. Elektronika sadrži i ometanje radio-signala u neposrednoj blizini te automatsku dojavu u slučaju napada.

Maybach je spreman i na kemijsko oružje pa se u slučaju očitanja zagađenja u zrahu zatvaraju svi ulazni otvori za zrak, a unutrašnja cirkulacija zraka može trajati nekoliko sati.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • Dalibor0704 15.12.2020.

    Naprijed saborski zastupnici HDZ-a, izglasajte kupovinu tih vozila kao strateški cilj ekonomskog razvoja, pa ih poklonite svojim liderima.

  • pecarošn1 15.12.2020.

    Ma lako je za majbahe , nego ko preuzuma belo iz Kolumbije ?

  • be yourself 15.12.2020.

    Koji bolesnik je bio taj Mile Ronhil.

Komentiraj...
Vidi sve komentare