To je to što me zanima!

M. Pukanić: Smjestio mi je muž, a sve ovo je lakrdija

Povjerenstvo za stručna pitanja liječničke komore odlučilo je zatražiti očitovanja liječnika uključenih u slučaj prisilne hospitalizacije Mirjane Pukanić
Vidi originalni članak

U emisiji NoveTV "10 do 8" Mirjana Pukanić izjavila je kako joj je "sve smjestio muž" i dodala kako je cijela stvar oko utvrđivanja odgovornosti lakrdija s obzirom da se zna tko su odgovorne liječnice - Dunja Tomljenović, koja ju je s policijom odvela u bolnicu Vrapče, te liječnica Jasna Lulić, koja je izdala uputnicu za hospitalizaciju, a da ju nije ni pregledala. U telefonskom javljanju u emisiju Mirjane Hrge otkrila je i kako ju je u Vrapče primio liječnik Haid. U imeniku liječničke komore naveden je dr. Aleksander Haid.
- Dala sam izjavu na policiji iza koje stojim, dala sam i pramen kose, nije me sram - rekla je Mirjana Pukanić. Gošća emisije, Tatjana Šijan iz Hrvatskog helsinškog odbora, rekla je kako se neće baviti kokainom, nego protupravnim oduzimanjem slobode, te da se traženje odgovornih neće zaustaviti na dvije prethodno navedene liječnice.

POVJERENSTVO TRAŽILO OČITOVANJE LIJEČNIKA
Povjerenstvo za stručna pitanja Hrvatske liječničke komore (HLK) odlučilo je u utorak zatražiti očitovanja svih liječnika uključenih u slučaj prisilne hospitalizacije Mirjane Pukanić kako bi utvrdilo je li bilo stručnih pogrešaka i ima li osnova za pokretanje disciplinskog postupka. Povjerenstvo je zatražilo očitovanje od liječnice obiteljske medicine Lulić, liječnice Hitne medicinske pomoći Tomljenović, jer pacijentica nije hospitalizirana u najbližoj bolnici, te od liječnika iz Psihijatrijske bolnice Vrapče, gdje je prisilno odvedena.
Liječnici se moraju očitovati u roku dva tjedna, a nakon toga će Povjerenstvo donijeti stručno mišljenje, s kojim će upoznati Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi.
- Ako se dokaže da se radilo o stručnoj pogrešci, Ministarstvo ili Komora mogu pokrenuti disciplinski postupak protiv onih koji su se ogriješili o pravila struke - rekao je predsjednik HLK Hrvoje Minigo. U tom slučaju pokreće se proces pred Sudom komore, koji određuje neku od kaznenih mjera.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • jolan 23.04.2008.

    Prvo zatalasaju a potom žele utišati stvar krijući se iza malodobne kćerke. Nije li to zloupotreba maloljetnika?

  • Zec_numero1 23.04.2008.

    U svemu ovome se pitam: ČOVJEK IMA ĐŽOINT I ZAVRŠI PAR GODINA U ZATVORU, KAKO LI ĆE ZAVRŠITI PUKANIĆI SA KOKAINOM PA IAKO JE LOŠIJE KVALITETE

  • Jasnna 23.04.2008.

    zasto opet oni?????????????? vise mi je dosadilo da i iz paštete iskaču puki i miki!!! stavimo ih oboje u ludnicu jer ni jedno ni drugo nisu normalni. dosta o njima ima i važnijih stvari u ovoj zemlji od njihove rastave.

Komentiraj...
Vidi sve komentare