To je to što me zanima!

Mađari poslali lovce na avion: 'Mislila sam da će nas srušiti'

Mađari su svoje vojne avione digli nakon što je putnički avion British Airwaysa privremeno izgubio kontakt s kontrolom leta prilikom ulaska u mađarski zračni prostor
Vidi originalni članak

Dva mađarska vojna zrakoplova Gripen presreli su avion British Airwaysa na letu od Dubaija do Londona. Mađari su avione digli nakon što je putnički avion privremeno izgubio kontakt s kontrolom leta prilikom ulaska u mađarski zračni prostor. 

Putnica Sabrina Fawaz kaže kako je bila u velikom strahu jer je mislila da će ih Gripeni srušiti:

- Volim gledati kroz prozor tijekom leta, naročito planine iznad Irana. U jednom trenutku suprug mi je skrenuo pozornost na lovca koji je letio pokraj nas, Odmah pomislite kako je nešto pošlo naopako u avionu, a da ne znate ili da se nešto loše događa na zemlji. Osušila su mi se usta od straha. Bilo je užasno. Mislila sam da će nas srušiti - rekla je Sabina za Mirror.

Uplašena žena cijeli je događaj snimila i snimku stavila na YouTube. 

Slanje vojnih aviona gotovo je rutinski zadatak zbog provjere stanja dođe li do prekida komunikacije. Sve uspaničene putnike umirivala je stjuardesa koja je pojasnila da je riječ o normalnoj proceduri u slučaju gubitka kontakta s kontrolom leta. 

Idi na 24sata

Komentari 59

  • santol1 02.05.2016.

    Uobičajena NATO procedura za ovakve slučajeve. Kada bi ovaj portal imao prave novinare (kao što ih nema) barem bi malo znao o tim stvarima. I ne bi pisali gluposti. Čitatelji znaju puno više od vas. Sramotno. I tko tu koga informira?

  • ZEUS 02.05.2016.

    Našima kad se tako desi sta,dok skuže ovi prelete zemlju...Ako prije toga ipak skuže,treba im malo više dok se kante upale i zaverglaju pa mole Boga da nekog neki dio ne pogodi,ali ipak oni zovu talijane u pomoć sto je sigurno sigurno...

  • SamoJedanPoljubac 02.05.2016.

    Odrađena je sasvim uobičajen procedura u ovakvim slučajevima.I ne,Mađari nisu sami dignuli svoje avione jer im se tako sprdnulo.Dignulo ih je zajedničko zapovjedništvo NATO-a za zaštitu zračnog prostora u Torrejonu,Španjolska.Prije mjesec-dva bilo je i sličnih slučajeva iznad našeg neba,a naši su dečki odradili svoj dio posla kako i treba.Ne znam čemu ovakav idiotski senzacionalizam o nečem što je sasvim normalno sa HRZ bilo koje države.

Komentiraj...
Vidi sve komentare