To je to što me zanima!

Mađari su odlučili: Čačić nema imunitet, morat će odgovarati

Suđenje je bilo odgođeno u travnju, jer je sud zatražio mišljenje ministarstva može li Čačić biti zaštićen imunitetom. Ministarstvo je odlučilo da nije izuzet odgovornosti
Vidi originalni članak

Prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić, optužen za izazivanje prometne nesreće prije dvije godine u kojoj je poginulo dvoje ljudi, nije izuzet od kaznene odgovornosti u Mađarskoj, očitovalo se tamošnje ministarstvo pravosuđa.

Suđenje u Kapošvaru je bilo odgođeno u travnju, jer je sud zatražio mišljenje ministarstva može li Čačić biti zaštićen imunitetom. Ministarstvo pravosuđa je zaključilo da Čačićev slučaj ne podliježe Konvenciji o specijalnim misijama kojom se štite službena izaslanstva tijekom boravaka u inozemstvu jer je Čačić u vrijeme nesreće u Mađarskoj bio neslužbeno i nije o tome unaprijed izvijestio vlasti. Također ne može se primijeniti niti Konvencija o sprječavanju i kažnjavanju kaznenih djela protiv ljudi pod međunarodnom zaštitom jer se ona odnosi samo na šefove država i članove njihovih obitelji u pratnji, piše mađarska agencija MTI.

Podsjetimo, Čačić je u siječnju 2010. na autocesti prema Budimpešti udario svojim Chryslerom u Škodu Fabiju koju je vozila Katalin Liptak. Poginuli su njezina majka (81) i suprug György Liptak (60). Čačić je u svojoj obrani rekao kako nije vozio brzo, već da je uletio u oblak magle.

Idi na 24sata

Komentari 177

  • plavozlo 22.06.2012.

    Nije se on bezveze gurao tu di je. Naša zemljica ne izručuje svoje građane, on trenutno uživa imunitet u rh, a ako ga i proglase krivim.... za par godina će to sve ionak otiću u zastaru...pa mi nije jasno TKO je tu lud?

  • toni59 22.06.2012.

    Spremi gada iza vrata.....

  • dren_1 04.06.2012.

    Možda sad splasne želja Čačića da se ugura u nadzorni odbor INE.

Komentiraj...
Vidi sve komentare