To je to što me zanima!

Mađari tvrde: Ježiću nije novac uplatio Mol već ruski Gazprom

Ivu Sanadera terete na temelju iskaza Ježića. On navodno tvrdi da je MOL uplatio novac preko dvije ciparske tvrtke. Mađari tvrde da to nisu MOL-ove firme već ruske
Vidi originalni članak

Mađarski tjednik Heti Válasz piše kako novac Robertu Ježiću nije uplatio MOL već ruski Gazprom. 

Ivu Sanadera, podsjetimo, tužitelji terete na temelju iskaza Roberta Ježića koji je, kako tvrde, rekao da je mađarski MOL dao mito Sanaderu te kako je novac išao preko dvaju ciparskih trgovačkih društava i to Hangarn Oil Products Trading Limited, odnosno Ceroma Holdings Limited. 

No, spomenuti tjednik sada navodi kako se Hangarn i Ceroma nalaze pod upravljanjem tvrtki registriranih također u Limassolu i nalaze se na popisu poduzeća sestara ruskog Gazproma. Tjednik piše i kako je Gazprom tek ove jeseni službeno priznao kao svoje Atlas Alpha Services Limited, odnosno Potassa Holdings Limited koji nadziru  Hangarn i Ceromu. Te će podatke, obećali su dati na raspolaganje hrvatskim vlastima. 

Do istih saznanja su izgleda došli i Sanaderovi odvjetnici koji su na suđenju bivšem premijeru u uvodnim riječima rekli kako će dokazati da posredničke tvrtke sa Cipra nisu u vlasništvu MOL-a. Tada nisu rekli u čijem su vlasništvu točno nego samo da je riječ o jednoj ruskoj firmi.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • febox 02.12.2011.

    novce su dobili i to je dosta za vješanje sad idemo dalje

  • davidenko 01.12.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 5 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Ovo vam je treća lakša opomena u posljednjih tjedan dana te smo zbog toga blokirali vaš korisnički račun na rok od 24 sata. Bit će vam ponovno dostupan za 24 sata.

  • PMF 087 01.12.2011.

    Mozda su ljudi DIJELIMICNO u pravu.. Gazprom mu je mozda uplatio novac al za neku drugu IZDAJU Hrvatskih interesa.. Bilo je toga vise, nije to samo INA.

Komentiraj...
Vidi sve komentare