To je to što me zanima!

Maca koju je spasioc iz BiH udomio iz ruševina u Turskoj, sada je dobila BiH putovnicu

Maca Aleyn sakrila se u motor kamiona spasioca iz BiH tijekom potresa u Turskoj. Oni su je odlučili povesti sa sobom, a udomio ju je vođa tima Sabahudin Spahović
Vidi originalni članak

Mačka Aleyn, koju je vođa USAR tima Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) Sabahudin Spahović sa svojim kolegama udomio tijekom misije spašavanja u Turskoj, dobila je putovnicu BiH, prenosi BHRT. Maca je po procjeni veterinara stara oko 5 mjeseci, a spasioci su joj dali ime po djevojčici koja je, 248 sati nakon potresa, pronađena živa ispod ruševina. Spasioci su macu pronašli posljednjeg dana svog boravka u Turskoj. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli FUCZ (@f_u_c_z)

- Posljednjih 13 dana boravio sam u Turskoj gdje sam pomagao građanima Republike Turske u čišćenju ruševina i pronalasku osoba pod ruševinama. Dok smo pakirali stvari u našem baznom kampu u pokrajini Hatay, ugledali smo ovu macu koja je došla do nas. Bila je sva preplašena i sakrila se u motor kamiona. Nekako sam uspio doći do nje i prenijeti je, sva je bila uplašena i tresla se od straha. U tom trenutku ja i kolege smo odlučili da je nekako ponesemo - prisjeća se Sabahudin.

- Dok smo se vozili prema BiH, razmišljali smo kako bi joj mogli dati ime. Sjetili smo se članka na jednom od portala i dali smo joj ie po curici Aleyn koja je nakon 248 sati pod ruševinama izvučena živa. I ova maca će, siguran sam, biti simbol života nakon svih nedaća koje su zadesile građane Turske - kazao je Sabahudin.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • 28.02.2023.

    sad maca mora učit novi jezik

  • zločinačka organizacija_zna se 28.02.2023.

    Kad mogu Mamići, može i maca

  • NajjaciKomentar 28.02.2023.

    Spasioc? Da nije Spasitelj možda? Ili....neznam da ne kazem...ide mi brisanje i zuti....

Komentiraj...
Vidi sve komentare