To je to što me zanima!

Mačak Ljubi svakoga dana s vlasnicom ide po namirnice

Pekarnica je od kuće udaljena preko 600 metara, ali mačak strpljivo i pametno ide gotovo uz nogu svoje gospodarice. Zna čak i kako se ide preko "zebre"
Vidi originalni članak

Jednogodišnji tigrasti mačak iz brodskog naselja Kolonija, kojem je njegova vlasnica Ivančica Vergaš (69) od milja nadjenula ime "Ljubav" i "Ljubi" od malena svakog jutra oko pola devet, bilo ljeto, kiša ili zima, ide za svojom vlasnicom pješice u kupnju kruha i namirnica. 

Pekarnica je od kuće udaljena preko 600 metara, u glavnoj ulici u naselju, ali mačak strpljivo i pametno ide gotovo uz nogu svoje gospodarice, ne smetaju mu niti buka automobila niti lavež pasa, pa ni prolaznici koju vlasnicu zaustavljaju da ih oboje pozdrave. Mačak zastane kada god zastane njegova vlasnica, pronjuška usput, pomazi s prolaznicima i nastavi put dalje.

- Gospođa Ivančica često kod nas kupuje, uz nju uvijek je i njezin mačak. Već smo se sprijateljili, čeka da vlasnica kupi voće ili povrće. Da  pas ide s vlasnikom to sam vidio, ali da mačka po jutarnjoj vrevi automobila i bez straha tako daleko ide i vraća se kući, to još nisam. Zna i kako se ide preko "zebre" - kaže Ante, prodavač u voćarni u glavnoj ulici na brodskoj Koloniji. 

Mačak "Ljubav" prava je atrakcija svima koji ga susretnu, pa i susjedima gospođe Ivančice. - S početkom smo rezervom gledali kako mačak ide sa njom ujutro po kruh, ali s vremenom shvatili smo da je to "neka tajna veza". Mačak je baš super, sretnemo se svako jutro, on se rado izvali na zemlju da ga počeškam, nikog se ne boji, pa nastavi dalje-kaže Ivančicina susjeda Ljeposava.

Mačak je od samog rođenja bio privržen Ivančici i već kao mali bez straha krenuo je za vlasnicom u jutarnju kupovinu. 

- Mislila sam da je to slučajno, ali s vremenom to je postalo normalno i svakojutarnja navika, za mene i njega. Ispred pekarnice i trgovine sjedne i čeka me, a kada dođemo kući nagradim ga slasnim zalogajem iz konzerve. Ne znam što bih bez njega, ne bih ga dala nizašto na svijetu - rekla je mačkova vlasnica Ivančica Vergaš.

Idi na 24sata

Komentari 77

  • propala komunjara 08.11.2015.

    Mačak je prva liga ,lijep i pametan

  • magdalena63 08.11.2015.

    Ajde nešto lijepo iz Broda.:)

  • Antun Nutna 08.11.2015.

    tak moj micek prati u dučan kad zna da mu po hranu idemo

Komentiraj...
Vidi sve komentare