To je to što me zanima!

Mačak Tom mijaukanjem je spasio živote vlasnicima

Obitelj Kečan iz Pule ugušila bi se dimom da ih mačak nije probudio. Zbog začepljenog dimnjaka gusti crni dim iz peći se vraćao natrag u boravak
Vidi originalni članak

Probudilo me glasno zavijanje našeg mačka Toma, koji inače ne spava u kući, ali se tu noć 'provukao’. Mačak inače ne mijauče, ali tu noć je strašno zavijao. Čim sam ustao, shvatio sam da ništa ne vidim, osjetio sam užasan smrad, a cijela kuća bila je puna dima, ispričao nam je Ivica Kečan iz Pule.
On, nevjenčana supruga i njegova dva sina tinejdžera zamalo su se pogušili od gustog dima iz peći na drva u noći na 24. siječnja.
- Ostali su spavali. Stavio sam ručnik na usta i kroz hodnik bauljao tražeći prekidač. Mislio sam da je požar u kući. Uspio sam nekako doći do balkona i otvoriti vrata - govori Ivica. Mačak Tom, koji im je spasio živote, pobjegao je van nakon što su se svi ustali. Srećom, cijela obitelj se uspjela spasiti i nisu trebali ni liječničku pomoć.
- Peć je u dnevnom boravku, no zbog začepljenog dimnjaka dim se vraćao u kuću. Dimnjak ne možemo popraviti zbog spora sa susjedom na katu koji ne dopušta čišćenje dimnjaka, a jedini ima pristup - kažu Ivica i Svetlana. Dimnjak je do kraja ispunjen ostacima čađe i obitelj više ne može upaliti peć. Djeca uče pokrivajući se dekama, a kuću griju električnom peći.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • user_30613 03.02.2009.

    eto da ima koristi od ljubimaca,svjetli primjer.

  • Kiki_09 31.01.2009.

    Mace su najbolje!! Svaka cast macku Tomu! Cinjenica je da su macke jako inteligentne zivotinje. Nedavno se susjedov mali macic zaglavio u blatu i vodi u nesto velikoj pukotini u nasoj ulici (koju grad naravno ne planira srediti) i moj macak ga je izvukao van i u ustima donio pred moja vrata. Preslatke su macke!

  • user_11615 31.01.2009.

    Najbolja recenica:nevjencana supruga-kakva e to izjava?To samo mi u Hrvatskoj imamo neke lude pojmove.Valjda zivotna pratilja ili partnerica ako se vec nisu vjencali.Ne moze mu biti supruga...novinari,novinari...Ne mogu ne prokomentirati ovo makar nema veze sa temon.pozzzzzz

Komentiraj...
Vidi sve komentare