To je to što me zanima!

Maček: Talijanski dizajneri su svaki tjedan dolazili Sanaderu

Osim Sanaderu, Barišić je navodno plaćao šoping i za ostale HDZ-ovce, među kojima je bila i B. Matković koja je određivala i tko će besplatno ići u šoping
Vidi originalni članak

Ratko Maček, jedan od nekada najbližih ljudi Ivi Sanaderu i bivši glasnogovornik, u istrazi je navodno rekao kako su u središnjicu HDZ-a dolazila dva talijanska dizajnera. Dizajneri su tadašnjem šefu stranke Ivi Sanaderu svaki put donosili po dva odijela te su uzimali mjere za nova odijela, piše Večernji list. Ne zna se točno tko je platio odijela Ivi Sanaderu, ali se pretpostavlja kako ih je platio Mladen Barišić.

Osim Sanaderu, Barišić je plaćao šoping i za još nekoliko članova HDZ-a, među kojima je bila navodno i Bianca Matković. Prema Mačekovim navodima, upravo je Bianca Matković određivala tko iz stranke može u besplatan šoping. 

Maček je između ostalog navodno upleten i u brojne afere koje se povezuju s tadašnjim vrhom Vlade, među kojima je i afera Fimi media. Maček nije želio ništa komentirati zbog tajnosti istrage.

>>> Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista

Idi na 24sata

Komentari 76

  • user_88527 12.05.2011.

    Mačak,sram te bilo! Gdje si bio i što si radio dok su krali?Držao si lojtre i uživao dok si i ti dobivao mrvice,misliš li da nećeš doći i ti na red?!

  • PRCO 25.04.2011.

    macek macek juda jedan izdao si sefa ,a gdje si prije bio s tim sad cemo biti malo iskreni,kako nam zatreba ....cijenjeni sugradjani glasajmo za ponovno aktiviranje golog otoka !!!!!!!!

  • davidenko 25.04.2011.

    --mastavak komentara ispod-- S druge strane imate vjerodostojnog dr. Sanadera koji je vjerodostojno učinio velike stvari; - evropeizirao svoj HDZ - stvorio europsku Hrvatsku - napravio najveće korake u formalnom pridruživanju Hrvatske EU - uveo Hrvatsku u NATO - doveo američkog predsjednika Busha u Hrvatsku - doveo dvaput papu, Sv.Oca u Hrvatsku - u oba premijerska mandata držao jaku gospodarsku sliku Hrvatske Nije dozvolio ucjenu Hrvatsk: - nije dozvolio Sloveniji da ucjenom dobije teritorij - nije htio pristati ni na ucjenu velike Britanije I Švedske (dijelom i problematične Nizozemske) za ratifikaciju pristupnog sporazuma ( to je daleko ali u diplomaciji koju je kontrolirao Sanader već se zna tko za koga što traži) - nije prihvatio cijenu zločinaćkog poduhvata (i ovo se već odavno u diplomaciji zna a Sanader nije htio na koljenima u Europu nego logično ako ne može dostojanstveno zaista europski onda i logično što je odustao i povukao se) - nije jedini htio izručiti Gotovinu u Haag ( prednjačio je u papirnatima akcijskim planovima i verbalnim izjavama ali u praksi je bio zadovoljan s statusom quo i da tako Sud završi s radom i nas ne proglase zločincima jer se i prije znalo da Gotovinu trebaju kao simbol državnosti da bi preko njega osudili Tuđmana i dr. dakle državu)

Komentiraj...
Vidi sve komentare