To je to što me zanima!

Macola je primio 250 izbjeglica iz Ukrajine, a neke je i zaposlio

Poznati lički ugostitelj je u svoj smještaj primio 250 izbjeglica iz Ukrajine, neke od njih je i zaposlio
Vidi originalni članak

Željko Orešković-Macola primio je 250 izbjeglica iz Ukrajine u svoj hotel i kuće za odmor u Korenici. U svom hotelu smjestio je 170 ljudi među kojima su uglavnom djeca i žene, a u kućama za odmor je njih 80-ak saznao je RTL

Poznati ugostitelj je neke od izbjeglica već i zaposlio, među njima i dvije ukrajinske kuharice koje su Ličane osvojile svojim receptima. 

- Kuhar kuhara razumije. Razumije. Kupus znaju, krumpir znaju, mrkva znaju. Znači da sve znaju - kazala je nova zaposlenica Macole Zlata Ivanča u razgovoru s RTL-om.  Zlata je pobjegla iz Kijeva, a njezina sadašnja kolegica Olga pobjegla je iz Sumija. Sad njih dvije zajedno rade u Macolinom restoranu. 

CIJELI ŽIVOT IM JE OSTAO U UKRAJINI Četrnaest studentica nastavilo školovanje u Požegi: 'Zbog rata sad studiramo u Hrvatskoj'

- Volim raditi. Pokušavam naučiti kolege kuhati ukrajinska jela, a ja učim kuhati hrvatska - kazala je njezina kolegica Olga Borisčik iz Sumija.

- Mislim da su se jako lijepo uklopile ovdje s nama. Ono što i ne znamo, malo nam pomogne Google. Jako su vrijedne, puno nam pomažu u poslu - kazala je Snježana Anastasovski koja konobari u hotelu u Korenici.

Ukrajinski boršč postao je lički boršč, a to je tradicionalno jelo danas je nekima jedini dodir s rodnim krajem. 

- Boršč i heljda su tradicionalna ukrajinska jela i ljudima koji su smješteni u ovom hotelu jako puno nedostaju jer doma često jedu - kazala je Svetlana Halic iz Ukrajine. NIJEMCI GA IZRUČILI Zaštitar zaposlen u britanskom veleposlanstvu u Berlinu prenosio informacije Rusiji?

60-ak djece iz Ukrajine već je krenulo u školu, a u hotelu će zaposliti i odgojiteljicu jer su igraonicu za najmlađe već uredili. 

- Maloprije sam čuo u razgovoru s gospođama ovdje da su neke iz Mariupolja, neke iz Harkiva, neke iz Kijeva, da su njihovi stanovi i kuće porušeni, granatirani, da nemaju se kuda vratiti i one će sigurno naći mogućnost raditi ovdje neko vrijeme - rekao je Damir Trut, šef Ravnateljstva Civilne zaštite. SVJEDOČIO UBOJSTVIMA Gradonačelnik Buče: 'Rusi su brutalno ubili trudnicu dok je njezin muž vrištao i preklinjao'

 

Idi na 24sata

Komentari 36

  • 08.04.2022.

    Iako je Macola primio te ljude iz Ukrajine bez razmišljanja o publicitetu, ipak mislim da njegovih 250 osoba koje je primio imaju prednost pred sto i nešto izbjeglica koje je primio NP "Plitvice" ili kako se već zovu,  no potonji imaju pozornost medija, a ne i Macola koga zbog ovoga treba odlikovati a ne samo stavljati i hvaliti u medijima.

  • nataodinata 07.04.2022.

    Bravo, ljudino.

  • AnezkaR 07.04.2022.

    Svaka čast na pomoći

Komentiraj...
Vidi sve komentare