To je to što me zanima!

Macron daruje Trumpu sadnicu hrasta kao simbol prijateljstva

Francuski predsjednik Emmanuel Macron odabrao je sadnicu hrasta sa sjevera Francuske, te se nada da će biti zasađena u vrtu Bijele kuće "kao simbol trajnosti tog prijateljstva"
Vidi originalni članak

Francuski predsjednik Emmanuel Macron poklonit će svome američkom kolegi Donaldu Trumpu sadnicu hrasta kao simbol odnosa dviju zemalja, izvijestio je američki kanal Fox News koji je uoči posjeta intervjuirao Macrona.

Odabrana je sadnica sa sjevera Francuske, a Macron se nada da će biti zasađena u vrtu Bijele kuće "kao simbol trajnosti tog prijateljstva", rekao je novinar Chris Wallace koji je intervjuirao Macrona u Elizejskoj palači.

'Obojica smo u službi naših domovina'

U intervjuu koji će biti emitiran u nedjelju, Emmanuel Macron povjerava novinaru kako se "nikada nije zapitao" hoće li Trump odraditi svoj mandat do kraja, otkriva isječak intervjua. 

"Radim s njime jer smo obojica u službi naših domovina", objasnio je francuski predsjednik.

Macron je pritom odbio komentirati neke kontroverze predsjednika Trumpa, napose istragu o navodnom ruskom upletanju u američke predsjedničke izbore 2016., u korist Trumpa. 

"Nije na meni da o tome sudim ili da objašnjavam vašem narodu kakav bi trebao biti vaš predsjednik", kaže Macron.

Francuski predsjednik Emmanuel Macron počinje u ponedjeljak trodnevni državni posjet Sjedinjenim Državama gdje će ga uz sve počasti primiti američki kolega Trump, a predviđeno je i Macronovo obraćanje Kongresu.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • vidum 21.04.2018.

    Mislim da je bukva bila prikladnija.

  • mestar 21.04.2018.

    Da se ne boji La Pen bio bi prvi protiv Trumpa, ali svakome su privelegije i vlast drze nego to drugo.

  • 21.04.2018.

    Muppet Show

Komentiraj...
Vidi sve komentare