To je to što me zanima!

Macron obećao da će rat s IS-om u Siriji završiti u veljači

Francuski predsjednik je usto rekao da će "trebati razgovarati" sa sirijskim predsjednikom Bašarom al Asadom, kojega trenutačni odlazak traže mnogi politički protivnici
Vidi originalni članak

Francuski predsjednik Emmanuel Macron ocijenio je da će se rat sa skupinom Islamskom državom (IS) u Siriji "dobiti do sredine ili do kraja veljače", ali će tada "trebati" razgovarati s predsjednikom Bašarom al Asadom, u razgovoru koji je u nedjelju objavila televizijska mreža France 2.

"Irački premijer (Haider al Abadi) je 9. prosinca proglasio pobjedu nad Daeshom (arapska kratica za IS) i mislim da ćemo rat u Siriji dobiti do sredine ili do kraja veljače", rekao je Macron u emisiji "Poseban gost" Laurenta Delahoussea na France 2.

Macron je još prije nekoliko dana bio rekao da će se vojne operacije protiv IS-a u Siriji nastaviti do "sredine ili do kraja veljače", što se kosi s tvrdnjom Rusije da je zemlja "u cijelosti oslobođena" od IS-a.

Francuski predsjednik je usto rekao da će "trebati razgovarati" sa sirijskim predsjednikom Bašarom al Asadom, kojega trenutačni odlazak traže mnogi politički protivnici.

"Bašar je najveći neprijatelj sirijskog naroda. Moj neprijatelj je Daesh, istaknuo je francuski predsjednik. "Bašar al Asad će biti ondje. Bit će ondje i zato što ga na terenu štite oni koji su isto dobili rat, bio to Iran ili Rusija, dakle ne možemo reći da nećemo razgovarati s njim i s onima koji ga zastupaju", istaknuo je.

"Dakle, morat ćemo razgovarati s Bašarom i s njegovim predstavnicima", dodao je predsjednik, istaknuvši da to neće biti zapreka da sirijski predsjednik, optužen za mnoge zločine, "pred narodom i pred međunarodnim pravosuđem odgovara za svoje zločine".

"U procesu koji Francuska želi vidjeti početkom iduće godine, bit će Bašarovi predstavnici, ali želim i predstavnike svih oporbenih skupina, pa i onih koje su napustile Siriju zbog Bašara, a ne zbog Daesha", dodao je Macron.

U sirijskom ratu koji je izbio 2011. nakon gušenja mirnih prosvjeda, poginulo je 340.000 ljudi, a milijuni su raseljeni i izbjegli.

 

Idi na 24sata

Komentari 17

  • Miške 18.12.2017.

    Macaron

  • saitek1970 18.12.2017.

    ja bum rešil daeš za mesec dva onda i ti Bašar otiđi da ja mogu dati još jedan intervju ... e moj Makaron

  • 18.12.2017.

    Jel znate tko ovaj čovjek ? Francuska i Macron pripremaju pedofilski zakon koji će omogućiti smanjenje dobi seksualnog pristanka na 13 godina. Citiram : ''Dakle, prema lokalnim zakonima, Francusko zakonodavstvo priprema Zakon koje će omogućiti seks s djecom, počevši od 13. godine. Zlostavljanje djeteta zakamuflirano je argumentima o "dobu seksualnog pristanka". Polemika o smanjivanju granice općenja sa maloljetnim osobama na 13 godina, krenula je nakon slučaja kada francuski sud nije okrivio 28-godišnjaka za silovanje 11-godišnje djevojčice, već je presudio da se djevojčica dragovoljno upustila u seksualni odnos jer nije bila protiv "učenja kako se ljubiti". Dakle, po sucu 28-godišnjak ju je podučavao ljubljenju!Da bi seborili protiv stereotipa", francuske škole podučavaju djecu od 6 do 10 godina kako "Pingvin ima dva oca". Cilj je podučiti djecu da svjesno upotrebljavaju riječi "homoseksualac", "homoseksualnost", "gay" i uvjeriti ih da je to normalno i dobrodošlo, jer je to nužno za "prevenciju homofobije". To znači poštivanje tradicionalnih vrijednosti i prirodnu identifikaciju djece s jednim od dva spola. Uče ih zapravo da nema razlika između normalnih ljudi, homoseksualaca, transseksualaca i transrodnih ljudi.'' Izvor :Istinom protiv laži .

Komentiraj...
Vidi sve komentare