To je to što me zanima!

Macron razgovarao s Trumpom o ubojstvu Jamala Khashoggija

London, Pariz i Berlin u zajedničkom su priopćenju objavili da Saudijska Arabija mora pružiti činjenice kako bi se njezino objašnjenje o okolnostima smrti smatralo vjerodostojnim
Vidi originalni članak

Predsjednici Francuske i SAD-a, Emmanuel Macron i Donald Trump, razgovarali su u nedjelju navečer o ubojstvu saudijskog novinara Jamala Khashoggija, ubijena unutar konzulata njegove zemlje u Istanbulu, rekla je Bijela kuća. 

Trumpova glasnogovornica Sarah Sanders izvijestila je u priopćenju da su dvojica šefova država razgovarala telefonski uoči dolaska američkog predsjednika u Francusku na komemoraciju stote obljetnice primirja iz 1918. 

ZA SMRT KRIV SAUDIJSKI PRINC? 'Ne znamo gdje su ostaci tijela, njegova smrt je velika greška!'

Razgovarali su o "okolnostima koje su popratile tragičnu smrt saudijskog novinara Jamala Khashoggija", istaknula je Sanders. 

Nakon što je pokazao popustljivost spram Saudijske Arabije u toj aferi, Trump je promijenio ton u subotu, ocjenjujući da je "očito bilo obmana i laži". 

Francuska je istaknula u nedjelju, s Njemačkom i Velikom Britanijom, "hitnu potrebu za rasvjetljavanjem" događaja. 

TRUMP RAZMATRA SANKCIJE: 'Nisam zadovoljan saudijskim objašnjenjem o smrti novinara'

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan obećao je u nedjelju detaljno izvješće o Khashoggijevim ubojstvu u saudijskom konzulatu u Istanbulu, a saudijski kralj i prijestolonasljednik navodno su nazvali novinarovu obitelj kako bi joj izrazili sućut.

Rijad je u subotu priznao da je Khashoggi ubijen u konzulatu Saudijske Arabije u Istanbulu, ali međunarodna zajednica s nevjericom gleda na verziju koju je ponudila Saudijska Arabija.

TRUMP: RUSI GA KRŠE SAD se povlači iz nuklearnog sporazuma s Rusijom iz 1987.

London, Pariz i Berlin u zajedničkom su priopćenju objavili da Saudijska Arabija mora pružiti činjenice kako bi se njezino objašnjenje o okolnostima smrti saudijskog novinara Jamala Khashoggija smatralo vjerodostojnim.

Glasnogovornica američkog predsjednika dodala je da su Trump i Macron "također razgovarali o nizu gospodarskih i sigurnosnih pitanja, među kojima o stanju u Siriji" i povlačenju SAD-a iz ugovora potpisana s Rusijom o nuklearnom naoružanju srednjeg dometa. 

Idi na 24sata

Komentari 14

  • EU LAW 22.10.2018.

    Sto se ti ima razgovarat vec shvatiti da se preko prodaje oruzja " hranila najveca zvijer" koja ima svo zlo koje se bombardiralo kako bi ovo zlo opstalo. Svijet ovdje treba biti puno oprezniji kada se stvaraju i otvaraju fame o nuklearnom naoruzanju.

  • Nik Dubrovnik 22.10.2018.

    Sto kaze putin na sve ovo? Nema ga za cut, valjda ne smije ništa govorit protiv SA zbog cijene nafte, a i s400 bi valjalo prodat

Komentiraj...
Vidi sve komentare