To je to što me zanima!

Macron: Uvjerio sam Trumpa da ne povlači vojsku iz Sirije

U telefonskom razgovoru uoči napada u subotu, Macron je, kako je rekao, uvjerio Trumpa da se ne povlači iz Sirije. "Uvjerili smo ga da je tamo potrebno ostati", kazao je
Vidi originalni članak

Francuski predsjednik Emmanuel Macron rekao je u nedjelju da je uvjerio američkog kolegu Donalda Trumpa, koji je želio povući američke snage iz Sirije, da ih tamo zadrži. 

U telefonskom razgovoru uoči napada u subotu, Macron je, kako je rekao, uvjerio Trumpa da se ne povlači iz Sirije. "Uvjerili smo ga da je tamo potrebno ostati", kazao je.

Četrdeset i osam sati nakon američkih, francuskih i britanskih napada, francuski je predsjednik dugo govorio o Siriji.

Naglasio je i da je uvjerio Trumpa da ograniči subotnje napade na postrojenja za kemijsko oružje.

Braneći akciju, kazao je: "Došli smo do točke kada su napadi bili neophodni kako bi se međunarodnoj zajednici vratila vjerodostojnost".

Akcija Sjedinjenih Država, Francuske i Velike Britanije izvedena u noći na subotu zbog navodnog napada sirijskog režima kemijskim oružjem na Dumu bila je "uspjeh na vojnoj planu", rekao je Macron u televizijskom intervjuu.

Odbacio je moguće proglašavanje akcije nelegitimnom naglašavajući da je u Siriji djelovala "međunarodna zajednica".

"Imamo tri članice Vijeća sigurnosti UN-a koje su sudjelovale", rekao je, misleći pritom na svoju zemlju, na SAD i Britaniju.

Francuska vojnom akcijom nije objavila rat Siriji Bašara al Asada, dodao je Macron, podsjećajući da Pariz želi inkluzivno političko rješenje rata u Siriji koje bi uključilo sve sudionike.

U intervjuu televizijskim postajama BFMTV i RMC i portalu Mediapart također je rekao kako je potrebno, da bi se postiglo trajno rješenje "razgovarati s Iranom, Rusijom i Turskom".

Idi na 24sata

Komentari 9

  • uskočica 16.04.2018.

    preko ovoga masončića macrona djeluju sile mraka...sotonjare

  • putovanja 16.04.2018.

    I svi su protiv zlocinaca Asadaa i Putina, nesto smrdi, oni ili vi? Prije bi rekao vi.

  • Zmar116 16.04.2018.

    Ajde barem sad vidiš tko je ovog Macrona i zbog čega, od niodkud doveo na vlast u Francuskoj...Ovaj lik (ne) shvača da je Amerima uz,Kinu,Europska Unija sa jakom Njemačkom na ćelu rival i opasni takmac, broj jedan u svijetu...Da bi Njemačka i dalje ostala jaka,trebaju joj jeftini ruski prirodni resursi...Američka logika je jasna:potisni Rusiju iz Europe,neutralizirao si opasnog ekonomskog rivala, Njemačku.Nije se Britanija frustrirana Njemačkom superiornošću, slučajno pokupila i otišla iz Unije...Izgleda da i u Francujskoj ima podosta frustracije po tom pitanju....Ide sa izolirati Ruse da bi se zaustavio Njemački rast....To je sukus američke vanjske politike zadnjih 7-8 godina.I Sirija pod ruskim utjecajem, je dio te priče..Naravno Merkel se pravi da nema pojma o svemu tome..

Komentiraj...
Vidi sve komentare