To je to što me zanima!

Meteorolozi najavili kišu pa je zbog toga odgođen vatromet. Kiša nije pala. Oni dobili otkaz

Meteorološka služba u nedjelju se ispričala za pogrešnu prognozu, kazavši da se ostvario „najmanje vjerojatan“ scenarij te da je nesigurnost sastavni dio meteorologije
Vidi originalni članak

Mađarske vlasti smijenile su čelnike meteorološke službe nakon što je krivo najavljeno loše vrijeme zbog čega je odgođen veliki vatromet, prenosi BBC.

'Najveći vatromet u Europi' bio je zakazan je za subotu navečer u Budimpešti, na Dan svetog Stjepana, mađarski nacionalni blagdan. Planirano je ispaljivanje 40 tisuća komada pirotehnike s 240 točaka na 5 kilometara dugoj udaljenosti uz Dunav.

No sedam sati prije početka ceremonije vlada ju je odgodila za idući tjedan zbog najave lošeg vremena. Vrijeme je na kraju ostalo stabilno, zbog čega su smijenjeni čelnik i zamjenik čelnika meteorološke službe.

Meteorološka služba u nedjelju se ispričala za pogrešnu prognozu, kazavši da se ostvario „najmanje vjerojatan“ scenarij te da je nesigurnost sastavni dio meteorologije.

Ministar inovacija Laszlo Palkovics u ponedjeljak je ipak smijenio njezine čelnike, piše BBC.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • marac35 23.08.2022.

    Bolje da su na accuweather gledali, lijepo piše u koliko sati će kiša i u 90% slučajeva tako i bude. Evo prije tjedan dana, nebo se zacrnilo, vjetar bijesni, u daljini tutnji ko blesavo, temp pala za 10 stupnjeva - na accuweather ne piše da će kiša. Ja trčim ko mrav prije kiše, sklanjam sve zbog leda, bacam deke na auto, čupam tv iz struje, reko ovi na accuweather su fulali gadno ovaj put. Ali iako su se tresla brda, na kraju rodio se miš i nije palo ni kapi, sve me zaobišlo i poharalo negdje drugdje. Tko još sluša Vakulu sa svojim "mjestimičnim pljuskovima"...

  • čimbenik 23.08.2022.

    " Mjestimice oblačno sa mogućom kišom i lokalnim pljuskovima, u gorju moguća susnježica i snijeg a lokalno i poledica, tijekom dana moguća kraća sunčana razdoblja a dnevna temperatura od 5-45 stupnjeva"! To je prognoza vremena i nevremena koju slušam 50 godina!!!!! Nije mi jasno zašto su dobili otkaz pa po toj procjeni ne možeš promašiti baš previše!

  • uroš blesavi 23.08.2022.

    Žvakula bi odavno u pržunu završio 😗

Komentiraj...
Vidi sve komentare