To je to što me zanima!

Made in Krapina: Zbog MUP-a cvjeta zagorska brodogradnja

Tvrtka Metalac-PNT u suradnji sa Strojogradom u Krapini radi brodove za policiju. Mogu ploviti rijekama, jezerima i morem. Zainteresirani su i Bangladeš te Indonezija
Vidi originalni članak

Policijske patrole u Zagorju nisu nikakva novost. No patrolni čamci koji “plove” zagorskim bregima izazvali su veliko zanimanje stanovnika.

Riječ je o najnovijem proizvodu tvrtke Strojograd, čiji su vlasnici otac i sin Ivan i Vladimir Dragčević. Oni već devet godina izrađuju razna plovila, no dosad nisu napravili pravi veliki brod.

- Sve je počelo na prijedlog kuma i rođaka, koji je već dugo u nautici. Dosad smo napravili više od 30 trupova koje su poslije drugi opremali. Ovo su prva dva broda koje smo potpuno sami opremili. Izrađeni su od aluminija i pogodni su za plovidbu rijekama i jezerima, ali i na moru - opisao je Vladimir Dragčević dva policijska čamca koji su isporučeni osječkoj i vinkovačkoj policiji.

Riječ je o vrlo kvalitetnim brodovima koje Strojograd izrađuje u suradnji s tvrtkom Metalac-PNT u pogonu u Krapini. Vrlo su skupi pa nema individualnih kupaca nego se poslovi dobivaju na natječajima. U Strojogradu vjeruju da sa znanjem i kvalitetom imaju mjesta i na svjetskom tržištu pa su se javili na nekoliko natječaja.

- Čekamo ishod jednog u Bangladešu, a i u Indoneziji su zainteresirani za naše brodove - zaključili su zagorski brodograditelji.

Idi na 24sata

Komentari 38

  • Qatayam 15.01.2015.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • 24.04.2014.

    Možeš misliti kako će se zaposliti policajci i kontrolirati rijeke i jezera.

  • Sthanga Železni 24.04.2014.

    Kome ne paše Made in Krapina nek si kupi Made In China. Halo i zakaj ne bi zagorci delali brodove? Kome to smeta i zakaj btw Zagorje rules aj bok

Komentiraj...
Vidi sve komentare