To je to što me zanima!

Mafijaški obračun? Ubijeni Penović kamatario u Puli

Zagreb: U Ulici Prilesje u Maksimiru, nepoznati je napadač upucao Puljanina Tripu Penovića (42) iz vatrenog oružja. Muškarac je vrlo brzo preminuo
Vidi originalni članak

Šetali smo psa oko 22.20 sati. Čuli smo najmanje pet hitaca. Najprije smo pomislili da dopiru s obližnje streljane, no vidjevši ljude kako panično trče, znali smo da se nešto loše dogodilo. Na obližnjem autobusnom stajalištu vidjeli smo mlađeg muškarca kako leži sav u krvi - kazao nam je potreseni građanin. Policija je dojavu o mrtvom muškarcu od anonimnog građanina zaprimila sinoć oko 21.20 sati. Pretražili su teren u potrazi za napadačem za kojeg vjeruju da je pobjegao kroz Maksimirsku šumu.
Jedan od građanina koji je vidio upucanog muškarca tvrdi kako su mu pokušali pomoći te da je prevezen u obližnju bolnicu. Unatoč naporima liječnika, u 22.47 sati u ponedjeljak žrtva je podlegla zadobivenim ranama. Policija je izvjestila da se radi o 42-godišnjem Tripi Penoviću iz Pule.  Navodno postoje i očevici pucnjave, koji bi policiji mogli dati detaljniji opis ubojice.

PENOVIĆ SE BAVIO DIJAMANTIMA

Na adresi u Puli Uspon Franje Asiškog, gdje živi obitelj Penović nitko nije otvarao. Susjedi koji su u strahu, nisu htjeli ništa govoriti o ubijenom Tripi Penoviću, a mobilni telefon njegovog oca Ive bio je isključen. Navodno je Penović bio vlasnik pulskog kafića Raffaello. Jedan od susjeda koji je poznavao ubijenog kaže da se navodno bavio dijamantima i dragim kamenjem. Neslužbeno saznajemo da je ubijeni Penović policiji poznat od 1999. kada je prijavljen za iznudu u Puli, jer je navodno pretukao čovjeka koji mu je dugovao novac za najam poslovnog prostora. Penović se navodno 90 ih godina doselio iz Boke u Pulu.

BANDIĆ: SIGURNOST NIJE DOBRA, ALI JA SAM ZADOVOLJAN
- Policija ne radi ništa da ohrabri građane i da se osjećaju sigurnije. To je nedopustivo. Grad će i dalje podupirati zagrebačku policiju, ali i od njih očekujem rezultate - rekao je Milan Bandić jutros na konferenciji za novinare o sigurnosti u gradu koju je sazvao jučer, kao da je znao da će sinoć oko 22.20 sati u Maksimiru netko izrešetati Tripu Penovića (42) iz Pule. Unatoč tome Bandić je jutros rekao da je zadovoljan stanjem sigurnosti u Zagrebu iako ono nije dobro.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • sanja4 01.07.2008.

    e neče sad više kamatarit.

  • zlundralo 01.07.2008.

    jedan mafijas manje...nek se poubijaju međusobno svi...kakva šeta

  • user_26140 01.07.2008.

    kamatario pa dobio s kamatama

Komentiraj...
Vidi sve komentare