To je to što me zanima!

Majetić: ''EK je potvrdila ono što HUP govori godinama''

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Očekujemo od čitave političke scene konsenzus o planu smjerova i mjera koje treba provoditi u ovoj zemlji kako bi se krenulo u realizaciju, rekao je direktor HUP-a
Vidi originalni članak

Europska komisija je prepoznala ono što Udruga poslodavaca govori već nekoliko godina. Nedostaje nam plan reformi koje bi osigurale izlazak iz krize, poručio je u četvrtak glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca Davor Majetić , komentirajući najave o nadzoru Hrvatske od strane EK.

Pretpostavlja da će Komisija tražiti ozbiljniji pristup reformama. Najavio je kako će HUP složiti desetak do 15 mjera i poslati ih Vladi.

- Nudimo pomoć Vladi, na raspolaganju smo - rekao je Majetić.

Na pitanje je li realno očekivati provođenje reformi u posljednjoj godini mandata aktualne Vlade, Majetić je rekao kako iskustva prijašnjih godina govore da to nije vrijeme za velike promjene.

- Očekujemo od čitave političke scene konsenzus o planu smjerova i mjera koje treba provoditi u ovoj zemlji kako bi se krenulo u realizaciju. Tada će biti nevažno je li izborna godina ili nije - zaključio je Majetić.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Idi na 24sata

Komentari 15

  • bajica1009 26.02.2015.

    Prošao čovjek seminar o poslovanju velikih korporacija i stekao menađerske vještine, sad treba da mu netko kaže i da posao u državnoj režiji i onda je on veliki poduzetnik, takvih kao ti Jure Radić, Ergović i dr smo se nagledali . Vaš poslovni uspjeh temeljen je na državnim jaslama, sve što ste vani pokušali pali ste na prvom koraku i vaša poslovanja su pala kao i firme šaptom, Oslobodi svoje članstvo nameta kao obvezne članarine da vidimo koliko ćeš dugo ostati na toj funkciji bez portfelja.

  • ivicamat 26.02.2015.

    EK još nezna da smo mi ostvarili rast BDPa od 0,2

  • Cipelcug 26.02.2015.

    Gospodarstvo ako žele mogu pokrenuti vlasnici proizvodnih poduzeća. Nikakva strukturna promjena državne i javne uprave u smislu neplaćanja poreza i drugih obveza poslodavaca neće pokrenuti prizvodnju. Samo će omogućiti njihovo bogaćenje. Povećanje plaća radnicima povećat će njihovu kupovnu moć i na taj način može se pokrenuti proizvodnja.

Komentiraj...
Vidi sve komentare