To je to što me zanima!

Majka: Bilo me strah da me se moj sinčić više ne sjeća

Rijeka: Ljubavi, hoćeš doći? Sjećaš li se mame, govorila je V. S. sinu nakon izlaska iz zatvora. On je mjesec dana plakao čekajući njezin zagrljaj
Vidi originalni članak

Ljubavi, hoćeš mi doći, hoćeš doći mami? Sjećaš li se ti mame?, prve su riječi koje je V. S. (28) u petak, nakon mjesec dana, rekla sinu (1). Dječak je zbunjeno i zamišljeno gledao u nju, a onda su mu se usne razvukle u radostan i širok osmjeh. Počeo je na svom dječjem jeziku pričati o parkiranim automobilima i autiću koji je držao u ruci, kao da joj želi ispričati sve što se dogodilo dok je nije bilo. Ona ga je, jedva čekajući i sa suzama u očima, uzela u naručje i počela ljubiti.
V. S. provela je 30 dana iza rešetki. Osuđena je na osam mjeseci zatvora zbog posredovanja u preprodaji marihuane. Predsjednik Stjepan Mesić pomilovao ju je i promijenio joj kaznu u tri godine uvjetno. Majka je doznala da je slobodna u petak oko 16 sati.
- Bila sam izgubila vjeru da će se to riješiti prije rujna jer se pričalo kako se povjerenstvo za pomilovanja sastaje tek u rujnu. Sad je k tome ljeto, a onda je još pala i Vlada. Nisam vjerovala da će netko razmišljati o meni i mojem sinu. Još mi izgleda kao san da sam na slobodi - rekla je V. S. Putujući iz Požege u Rijeku k sinu, samo je razmišljala kako će izgledati njihov ponovni susret.
- Ne znam bih li se smijala, plakala ili vrištala. Jedva čekam vidjeti sina, a istodobno me  strah kako će reagirati. Hoće li me prepoznati, hoće li me se sjećati i hoće li biti ljutit na mene - pitala se majka.
U Rijeci su se razriješile sve njezine dvojbe. Majka i sin prvu noć prespavali su kod prijateljice koja je skrbila za 19-omjesečnog dječaka. Majka kaže kako ju je sin u početku još gledao nepovjerljivo, kao da strahuje da ga mama opet iznenada ne ostavi.
- Znam da u početku neće biti bajno. Vidim da se i on promijenio, ali vjerujem da će s vremenom sve opet biti kako je nekada bilo - kaže optimistično V. S. Dječačić je prvu noć s mamom pokraj sebe spavao nemirno.
- Budio se i gledao me kao da se uvjerava da sam još tu. Ipak, brzo bi ponovno zaspao shvativši da više nikamo ne idem - rekla nam je jučer majka i dodala kako već vidi da se dječak ponovno prilagođava životu kakav je bio prije majčina odlaska u zatvor.
- Kod kuće je sve odmah prepoznao. Evo, upravo se u svojoj sobi igra - kaže majka i dodaje kako sljedećih nekoliko dana želi biti samo sa sinom i odmoriti se.

NIJE NI ZNALA DA ĆE PREVALITI 1000 KILOMETARA PRIJE NEGO ŠTO VIDI SINA
03:00 POŽEGA V. S. su probudili i rekli joj da se spremi za put. Mora ići u Rijeku, gdje će svjedočiti na suđenju protiv supruga.
09:00 RIJEKA V. S. su dovezli na Županijski sud u Rijeci. Skrbnica sina nije dovela na sud, nije htjela da vidi mamu u lisicama.
16:00 POŽEGA Pravosudni policajci dovezli su majku natrag u Požegu. Tamo su joj rekli da može izaći jer je pomilovana.
22:00 RIJEKA Majka je napokon stigla do prijateljice i sina primila ga u naručje. Otišli su kući i ponovno zajedno spavali.

Idi na 24sata

Komentari 40

  • black_girl 07.07.2009.

    btw:pogledajte članke unaprijed,ime autora,sve će vam biti jasno sve isti autor why?

  • s_korpia 05.07.2009.

    jadro73 a ti si ta s firmom koja mora nedjeljom kupovati jel muz radi i imas djecu pa sirota bila ne stignes buuuuuuuuuuu ...a sad brani i dilere...sta bi roditelji trebali znati u svakom trenutku gdje su im djeca ...to nije stvar odgoja ...to je radoznalost....a ako u blizini nema dilera nece mu ni pasti na pamet...a ovako....ako je to zabranjeno onda je za sve isti zakon bila zena ili ne znam ni ja sto....

  • Teicy 05.07.2009.

    pricajte vi sta ocete kad nemate pojma o nicemu,sram vas moze biti, JA SAM JAKO SRETNA STA MU SE MAMA VRATILA !!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare