To je to što me zanima!

Trčao za bolesnog sina i po 4. put pobijedio u utrci Škraping

U novoj Light kategoriji, dugoj šest kilometara, na iznenađenje svih, kroz cilj su prvi protrčali majka i dvoje djece. Bili su to Mila (39), Tanja (8) i Nikola (6) Ozrentić iz Splita
Vidi originalni članak

Bilo je ovo trinaesto izdanje Škrapinga. Prijavilo se 1.450 sudionika iz 11 država, ali mnogu zbog najave lošeg vremena nisu došli. Na samom cilju granulo je sunce, a na južnoj strani Pašmana gdje su škrape po kojoj je utrka i dobila ime, puhalo je jako jugo.

Sa širokim osmijehom na licu omiški trkač Ante Pešić Golub prvi je utrčao u cilj u kategoriji Marathon dugoj 45 kilometara. Ovo mu je četvrta pobjeda iz četiri sudjelovanja na Škrapingu na otoku Pašmanu.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Zapravo sam trčao još negdje pet kilometara jer sam tražio kontrolnu točku i malo zalutao, kaže vidno sretni Pešić.

On ima posebnu priču. Trči u majici na kojoj piše 'Moje srce ima grešku, ali je moj san savršen' i pod motom 'Veliko srce za malo srce', za svog mlađeg sina Ivana koji je rođen s četiri teške srčane mane.

Ovaj skromni domar u školi na ovaj način širi svijest o bolesti od koje boluje njegov sin. Marathon je krenuo iz Banja prema Tkonu u 8 ujutro, dva sata prije starta ostalih kategorija kojima je i start i cilj bio u Tkonu.

Ove godine Škraping ima i četvrtu kategoriju pod nazivom Light, dugu tek šest kilometara. Prvi su kroz cilj upravo u toj kategoriji, na iznenađenje svih, protrčali majka i dvoje djece. Bili su to Mila (39), Tanja (8) i Nikola (6) Ozrentić iz Splita.

Digli smo se jutros u pet sati i mislitli što ćemo, zvali su ružno vrijeme, ali onda smo odlučili - idemo! Potrpali smo se u auto i krenuli, u zadnji čas došli na trajekt iz Biograda u Tkon, kaže Mila čiji je suprug sudjelovao u kategoriji Active od 12 kilometara.

- Bilo mi je malo teško i dosta sam se umorio - kaže nam Nikola dok ga majka oblači u jaknu da se ne prehladi nakon dolaska na cilj. Tanja dobacuje da joj je najteže bilo uspenjati jednu najvišu uzbrdicu.

POGLEDAJTE GALERIJU:

- Presretni smo što smo došli, predivan je pogled na Kornate, i poticali smo cijelim putem jedni druge da ne posustanemo - kaže Mila.

 


 

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Papatest 03.03.2018.

    Je li sada malome bolje

  • Keterware 03.03.2018.

    Bravoooo!!!! <3

  • kaktus24 03.03.2018.

    Bravo, bravo, bravo!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare