To je to što me zanima!

Majka koja je dva mjeseca živjela na ulici rodila sina

Marta Damjanović (30) sina je rodila u rodilištu u Dubrovniku u ponedjeljak navečer. Bez posla je ostala bez stana i dva mjeseca spavala na plaži
Vidi originalni članak

Marta Damjanović (30) iz Dubrovnika rodila je u ponedjeljak navečer zdravog dječaka teškog 3,5 kilograma i dugog 52 centimetra u rodilištu u Dubrovniku. Trudnica koja je ovog ljeta živjela na otvorenom, a tijekom kiše u kontejneru, uza sve životne probleme rodila je zdravu bebu. U bolnici su nam rekli da je porod prošao bez problema te da su majka i dijete dobro. Podsjetimo, Marta je izgubila posao i morala je napustiti podstanarski stan koji nije mogla plaćati. Snalazila se sakupljajući boce i čuvajući djecu poznanika. Bez kontakta s obitelji i krova nad glavom spavala je dva mjeseca na plaži Copacabana. Pomoć je dobila nakon što ju je prepoznala žena u čijoj je zgradi čuvala djecu. Njezina prijateljica obavijestila je javnost pa su ljudi širom Hrvatske ponudili pomoć. Marta u početku nije htjela da joj se objave osobni podaci, ali je uz veliki pritisak građana da joj pomognu izašla iz anonimnosti. Dala je svoj broj žiro-računa, na koji je uplaćivana pomoć. Nekoliko dana kasnije zatvorila je žiro-račun jer su je u lokalnom dubrovačkom tjedniku nazvali lažljivicom i prevaranticom. Dubrovačka policija utvrdila je da nikoga nije prevarila.
Dubrovčani koji su i prije poroda brinuli o Marti, brinut će se o njoj i nakon poroda te ne žele biti eksponirani. Novac uplaćen za pomoć Marti Damjanović bit će vjerojatno dovoljan za život u podstanarskom stanu još nekoliko mjeseci. Marta se boji da joj socijalna služba ne oduzme dijete ako neće imati sve potrebne uvjete za život. Od Grada nije tražila stan te će uskoro početi raditi kako bi mogla skrbiti o svojem sinu.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • toreo 24.06.2010.

    hvala svima na lijepim željama...Bog sve vidi i zna

  • sekav 25.11.2009.

    strašno, kad se sudbina poigra s tobom i onda oni glasni zlobnici koji nisu niti imaju namjeru pomoći bilo kome, šire takve laži!!! ma i da je sve to istina ta žena je trudna živjela vani dva mjeseca i borila se za svoju bebu i za sebe. zbog tog joj skidam kapu i želim da ima sretan život sa svojim dječakom!

  • WebSuperman 25.11.2009.

    opet ova? nevjerojatno...ja joj ne vjerujem

Komentiraj...
Vidi sve komentare