To je to što me zanima!

Majka od tek rođene kćeri viša samo 20 centimetara

Stacey Herald (33) visoka je 70 cm. Liječnici su je uvjeravali da neće preživjeti porod. Postala je najmanja žena na svijetu koja je uspjela roditi
Vidi originalni članak

Amerikanka iz sjevernog Kentuckyja, Stacey Herald (33), nedavno je rodila kćer od 47 centimetara, što je normalna porođajna dužina novorođenčeta. I ne bi tu bilo ništa čudno da Stacey nije visoka svega oko 70 centimetara. Rođena je s genetskim poremećajem i kreće se pomoću kolica. Cijelog života je, kaže, slušala upozorenja kako nikada neće imati djecu jer trudnoću ne može preživjeti. Kad je zatrudnjela, liječnici su je uvjeravali da mora pobaciti. Odlučila je riskirati. Veliku podršku pružao joj je suprug Wil.
- Moja trudnoća je bila komična. Trbuh mi je bio toliko velik da sam izgledala kao veliki krumpir s malim rukama i nogama - priča sretna majka i u šali dodaje da će za koju godinu djevojčica nju nositi po stanu. Kći Makaia je drugo dijete obitelji Herald. Prva, 16-mjesečna Katira, rođena je s istim poremećajem kao Stacey. Kod Makaije su prevladali očevi geni te će izrasti u djevojku normalne visine. Službenici Guinnessove knjige rekorda vjeruju da je Stacey najmanja žena na svijetu koja je uspjela roditi.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • miracolo 03.03.2008.

    P._H. Ovo dijete je žena rodila s tim da su prevladali očevi geni, što ti tamo i piše. Stoga ne vidim razlog za \"diskriminaciju\" prema njemu. A njegova majka ako i je diskriminirana od strane nekoga, to su takvi poput tebe. Slobodno ostani pri svom, naravno to je tvoje mišljenje i tvoj izbor. Evo ti moje mišljenje; Spomenula si u jednom komentaru o onom medvjediću da volontiraš u azilu sa životinjama, e pa mom psu ne biš prišla ni blizu. Nadam se da kapiš ća bin ti stila reći. Pozdrav

  • Ponosna_Hrvatica 03.03.2008.

    Kusirice, kad sam ja tebe kritizirala? Ozbiljno, ne sjećam se... No, vidim da me se kronično napada zbog one izjave. S jedne strane, nije bilo OK od mene - priznajem, a s druge strane ostajem pri svom mišljenju. Jer, stavila sam se na djetetovo mjesto. Zamislite kad krene u vrtić, školu. Kako će ostala djeca gledat na njega i njegovu majku?! Oboje će naići na veliku diskriminaciju i ne želim ni pomišljat što bi dalje bilo! A majka uoće nije razmišljala o budućnosti: išla rodit sa svješću da će biti diskriminirani od strane većine i nije htjela jadno dijete poštedjet patnji - da ne bude odbačeno zbog majke!

  • triff 02.03.2008.

    ponosna hrvatica je ruznija od te mame kojoj se ruga

Komentiraj...
Vidi sve komentare