To je to što me zanima!

Majka pala s bicikla i mora platiti kaznu od 1800 kuna

Verica Gavrić (35) sudarila se s kćerkom (10) u pješačkoj zoni u Slavonskom Brodu. Slomila je lijevu ruku i kuk. Policajci su je testirali na alkohol
Vidi originalni članak

Verica Gavrić iz Slavonskog Broda povela je djecu na Poloj, izletište uz Savu. Sina (8) je vozila na svom biciklu.
- Kćerkica (10) vozila je svoj bicikl, a sinčić sjedio je iza mene. Bio je lijep dan, 3. rujna, i htjela sam da se djeca poigraju prije početka školske godine. Da Poloja nam je najkraći put kroz park kraj franjevačkog samostana. To je pješačka zona, ali njome mnogi voze bicikle jer je staza široka. Na pola parka malena je naglo skrenula. Htjela sam je izbjeći i pala sam na asfalt. Sinu nije bilo ništa, a ja nisam mogla ustati. Gosti obližnjeg kafića pozvali su Hitnu - priča Verica, koja je slomila lijevu ruku i lijevi kuk.
- Odmah poslije snimanja u bolničku su mi sobu došla dva policajca. Ispitivali su me i testirali na alkohol - kaže Verica. U bolnici je provela 20-ak dana. Po povratku kući dobila je policijsko rješenje da mora platiti 1800 kn. Za izazivanje nesreće kazna je 1000 kn, za vožnju u zabranjenoj zoni 500, a 300 kn su troškovi.
- U Brodu nema biciklističkih staza. Do Poloja bih morala voziti djecu kroz centar grada, što je mnogo opasnije. Ako ću doista morati platiti kaznu, želim da se odvoji neka kuna za biciklističke staze - rekla je Verica. U policiji kažu da na kaznu može uložiti prigovor, koji će razmotriti prekršajni sudac.

Idi na 24sata

Komentari 35

  • ivoivic 03.12.2009.

    Da i malo poznajete zakon, skužili bi da je taj glupi policajac napisao minimalnu kaznu, i sad će najvjerojatnije stegovno odgovarat. Nije 1800 nego 2800 kuna. Pa da je još pogledao ispravnost bicikala, pa kacige za djecu, moglo bi se nakupit još kojih 2200 kuna. Ah ta GLUPA policija!!!!!!!!!!!!!!!

  • almaminjo 03.12.2009.

    ...zakon je zakon..za obične ljude...svi ostali imaju imunitet

  • BEEP 03.12.2009.

    Ovo je stvarno smješno, tako da dok čitaš misliš si da li je ovo pravi članak ili je možda prvi april došao ranije. Ma u ovoj zemlji je sve naopako. Ljudi ubijaju završe u zatvor puste ih na vikend vani da naravno ponovno nekog ubiju i nikome ništa, a ova jadna žena vodila djecu malo u prirodu imala sreće da padne i sva se polomi i ( nitko drugi nije stradao - još nisam čitala da je nekoga bicikla pregazila ili jako oštetila ) žena završi u bolnici kad naravno a to je moguće samo kod nas dobije kaznu - e pa draga ženo drugi put ljepo u auto, popij si par vodkica pa lijepo u promet i ne brini nitko ti neće ništa

Komentiraj...
Vidi sve komentare