To je to što me zanima!

Majka troje djece: Mrzim Božić zato što me silovao Djed Mraz!

V. Britanija: Neimenovana žrtva nikome nije rekla za zlostavljanje iz djetinjstva dok je nije kontaktirala policija. Godinama je imala noćne more, a pokušala se i ubiti
Vidi originalni članak

Svećenik Wilfred Baldwin osuđen je za silovanje djece u katoličkoj crkvi u Portsmouthu. Slika njega, odjevenog u Djeda Mraza ne izlazi iz glave jednoj od žrtava.

- Mrzim Božić jer me zlostavljao odjeven u Djeda Mraza - rekla je majka troje djece koja godinama ima noćne more, a pokušala se i ubiti. Tvrdi kako ju je svećenik zlostavljao tijekom dvije godine dok je pohađala vjeronauk u crkvi koja je sada zatvorena. Žrtva je ispričala kako ju je seksualno napastvovao kao kaznu jer je bila 'zločesto dijete'. 

- Časne sestre su znale. Mogao je uzeti bilo koje dijete i silovati ga. Uvijek sam ja bila kriva. Ponekad sam morala ostaviti novac kao milodar jer mu je 'Bog tako rekao' - rekla je neimenovana žrtva. Nikada nikome nije ispričala o tome dok je nije kontakrirala policija, piše Daily Mail

- Nisam rekla ni sestričnama za koje sam kasnije saznala da su i one zlostavljane - dodala je. Presuda bi mogla imati puno veće posljedice za katoličku crkvu u Britaniji koja sada mora isplatiti milijune funti žrtavama pohotnog svećenika. 

Sudac MacDuff rekao je kako je odgovorna i crkva jer daje 'neogranićenu moć' svećenicima. Sada bi se mogli početi javljati brojne druge žrtve sečenika iz Engleske i Walesa. Zastupnik crkve tvrdi kako nije odgovorna biskupija Portsmoutha jer svećenik nije na njihovoj platnoj listi pa ga ne mogu ni disciplinirati. Svećenik uzima plaću iz milodara.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • burzaky 10.11.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 6 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • axse 10.11.2011.

    svećenici trebaju imati pravo na brak i na ženu,oni koji se žele predati bogu i živjeti u celibatu nek idu u samostane ,ili nek idu na predviđena mjesta gdje će služiti celibat,,rad u crkvi smatram kao i svaki drugi posao.

  • moscow watchdog 10.11.2011.

    To joj je mama rekla da vjeruje u Djeda Mraza . I u svečenika naravno !

Komentiraj...
Vidi sve komentare