To je to što me zanima!

Majka ubijenog policajca: Molila sam za ubojicu sina

Obitelji mučki ubijenog policajca Ivana Grbavca (24) u pljački Raiffeisen banke u Sesvetama ostaju samo sjećanja i fotografije na najdražeg
Vidi originalni članak

Živjela sam za njega, nemam više ništa od života, plakala je Zora, majka Ivana Grbavca (24), policajca ubijenog u sumanutom pohodu sesvetskog pljačkaša.
Jutra i večeri su joj, kaže, najgore jer se još nada sinovu povratku s posla. Ivanu je od pete godine želio postati policajac, no svi su ga odgovarali zbog opasnosti posla. Majka Zora i otac Mijo bojali su se da njihov najmađi sin ne nastrada. Bio je iznimno veseo, a volio je i zapjevati.
- Da nisu uhvatili ubojicu, svašta bismo sumnjali. Ne krivim nikoga, ni njega, ni njegove roditelje. Molim i za njega i za svog sina - kaže majka Zora te dodaje kako joj snagu daje vjera.
Priča kako je često bila bolesna, no Ivan je uvijek bio uz nju. Željela bi samo, kaže, da nema toliko zla da i tuđa djeca ne budu u opasnosti. Pita se kako je ubojica od obitelji mogao skrivati naum i zašto ga nitko nije pratio nakon što je izašao iz zatvora.
- Oprostila sam se od svog Ivana. Izgledao je kao da spava. Poljubila sam ga i rekla: 'Sine, hvala ti za sve, čuvaj nas’ - rekla je majka. Ivanova sestra Katica (30) kaže kako su Ivana posebno voljeli nećaci Ivan (4) i 11-mjesečni Luka. Mali Ivan je poput ujaka želio biti policajac.
- Cijelu plaću je davao u kuću. Počeo je uređivati potkrovlje. Mislili smo ga ženiti, baš je bio počeo vezu - prisjeća se otac. Brata Antu (26) boli sjećanje na dan kada je Ivan slavio policijsku diplomu. Pićem je počastio sve u kafiću, a nazdravio mu je i krvnik Kazimir Dužnović (28).

TO JE DIJETE BILO BAŠ SRČANO...
Ivana više nema, teško je, govori policajac Boško Ćenan (39), kojeg je Kazimir Dužnović ranio u noge. Boška su jučer pustili iz zagrebačke bolnice KB Dubrava. Čekali su ga supruga Kristina i djeca Nikola (8), Josipa (2) i 6-mjesečni Luka.
- Nismo znali da je pljačkaš još u banci i naoružan. Ja i kolega smo se uspjeli izvući, ali Ivan... To dijete bilo je srčano, već je ulovio lopova kad nije imao oružje - kaže Boško na rubu suza.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • lula 14.05.2009.

    ja bi molila da istrune u zatvoru,takvi kao on ne zaslužuju oprost...tko je on da ima pravo nekome oduzet život,šta mu je to trebalo.jednom je ubio tko garantira da to opet nebi učinio...ne znam kako jadna majka uopće molit za takvog monstruma...sad se on ko fol kaje za svoja nedjela.jedna kazna za sve.

  • clara 14.05.2009.

    Ma koja ovo nerazumna budala daje minuse na sućuti izražene obitelji...ove minuse treba ukinuti da se divljaci ne iživljavaju! DA @miss Arrogance: dabodga gorio u paklu! Vjeruj mi, HOĆE!

  • koka 30 13.05.2009.

    prekrasan decko..........

Komentiraj...
Vidi sve komentare