To je to što me zanima!

Majke Srebrenice sukobile se s policijom: Na mjestu zločina su

Policija je pokušala spriječiti ulazak u krug Zemljoradničke zadruge u Kravici, gdje su 1995. godine snage bosanskih Srba ubijale Bošnjake, ali žene su uspjele ući
Vidi originalni članak

Policija je pokušala spriječiti ulazak u krug Zemljoradničke zadruge u Kravici, gdje su 1995. godine snage bosanskih Srba ubijale Bošnjake. Međutim članice Udruženja Majke enklava Srebrenica i Žepa, zajedno sa bivšim logorašima i preživjelima, po prvi su put uspjele ući u krug Zemljoradničke zadruge u selu Kravica, javlja portal Klix.ba.

Članice Udruženja Majke enklava Srebrenica i Žepa, zajedno sa bivšim logorašima, formirale "živi zid", uklonile bodljikavu žicu s vrata i uspjele se probiti pored pripadnika specijalne policije, koji su primijenili silu.

- Kako ih nije strah čuvati krave ovdje i uzeti mlijeko ili tele od tih krava? Ovdje se lila krv. I da nakon 18 godina ne dozvole da dostojanstveno uđemo, da pogledamo taj prostor, da proučimo Fatihu, nego su nas udarali pesnicama, uglavnom u grudni koš i u žličicu. Žene su povrijeđene, ima ih sedam, osam povrijeđenih. Na sramotu - rekla je Kada Hotić, potpredsjednica udruge Pokret Majke enklava Srebrenica i Žepa.

Idi na 24sata

Komentari 62

  • Dečko sa sela 14.07.2013.

    Bit će rata! Jebo brate EU, opet će da se roka, a nije da mi je drago, al jbg! Doživio sam i ja ''konjicu'' kao klinac, pa znam što i kako. Nema ode mira na Balkanu :-(

  • Dečko sa sela 14.07.2013.

    http://www.youtube.com/watch?v=wDNXve2vd4Q

  • e moj narode... 14.07.2013.

    Članice Udruženja Majke enklava Srebrenica i Žepa, zajedno sa bivšim logorašima, formirale "živi zid", uklonile bodljikavu žicu s vrata i uspjele se probiti pored pripadnika specijalne policije, koji su primijenili silu. ???? debelo novinarsko preuveličavanje... prošlost se ne da izbrisati al tu nije bilo nikakve sile ni bodljikave žice..

Komentiraj...
Vidi sve komentare