To je to što me zanima!

Majmunica vrijedna 72.500 kn na špici tražila mužjaka

Zagreb: Dragan Krištić je u šetnju poveo ljubimca Mućaću, ženku tamarina koja traži mužjaka, jer je vrsta pred izumiranjem. Kupio ju je od pomorca...
Vidi originalni članak

Mućaća je jedina takva majmunica u ovom dijelu Europe, a nabavio sam je sasvim slučajno od pomorca jer mi je to bila velika životna želja, kazao nam je Dragan Krištić, čija je majmunica u četvrtak ujutro bila glavna atrakcija na zagrebačkom Cvjetnom trgu. Egzotični crno-bijeli majmun vrste tamarin star je 14 godina, a u Hrvatsku je došao prije šest godina iz Kolumbije.
Vlasnik Dragan Krištić kazao je kako je Mućaća inače u potrazi za mužjakom jer je njena vrsta CottonTrop tamarin pred izumiranjem. Po prirodi je jako umiljata i razdragana, ali i ljubomorna, pa najviše vremena voli provoditi na vlasnikovu ramenu. Majmunica može proizvesti i do 38 zvukova, a vjerno pokazuje i emocije, osobito ako je ljutita.
- Ponaša se poput čovjeka i nikad nije vezana jer je dobroćudna. Ako joj smeta sunce, onda si sama rukom napravi zaklon - oduševljeno priča Dragan, kojeg svaki dani iznova iznenadi neka njezina nova gesta. Vlasnik ima sve potrebne dozvole za egzotičnog ljubimca, a nabavio ga je povoljnije u odnosu na njegovu vrijednost od 72.000 kuna.

Idi na 24sata

Komentari 29

  • snork 29.07.2010.

    podrpoticanje krivolova-ovog bi trebalo kazniti zbog toga i oduzeti mu tamarina (i proslijediti ga meni ofcourse :D)

  • sprinterica 29.07.2010.

    na prvi pogled izgleda kao zločesti gremlin a inače mi je preslatka

  • user_46027 29.07.2010.

    Neka je pusti u prirodu, kako je ima srca držati zatvorenu, šmrc.

Komentiraj...
Vidi sve komentare