To je to što me zanima!

Makaranima nisu niti javili da su ukinuli njihov razred

Među 11 šokiranih učenika sedam je Makarana, dvoje iz Vrgorca, jedan iz Baške Vode i jedan iz Omiša. “Dobrodošli” na ploči, za njih ne vrijedi
Vidi originalni članak

Makarska Srednja obrtnička škola šokirala je djecu upisanu u razred koji je ukinut kad je škola već počela. Umjesto da se školuju za hotelsko-turističkog komercijalista, 11 učenika mora izabrati drugi smjer.
- Od subote je moja unuka u šoku. Bilo je tu suza, a i sada je utučena. Saznali smo u subotu, a u ponedjeljak je nastava počela. Jedva smo je nagovorili da se trgne i potraži drugo usmjerenje. Na kraju je upisala trgovačku, koja je trogodišnja, za razliku od hotelsko-turističke - požalila se Katija Zelić, baka učenice koja je već bila kupila knjige za smjer koji je odabrala.
- Mi smo slučajno saznali da je razred ukinut nekoliko dana prije početka nastave. Naša kći nije imala dovoljno bodova za hotelsko-turističkog tehničara, pa se upisala u smjer komercijalista iako ne znamo koja je razlika - rekla je Žaklina Jović, majka učenice ukinutog razreda.
- Zato smo kontaktirali ravnatelja, koji nam je rekao da je ovo odjeljenje upitno. Kći je bila očajna i plakala je. Za jednu školu nema bodove, drugu ukinu i na kraju ispadne nešto o čemu uopće nije razmišljala - kaže majka. Županijski pročelnik za školstvo Zdravko Omrčen kaže kako je ravnatelju Jerku Bobanu odobrio taj razred, ali ga je Ministarstvo ukinulo jer nije bilo 15 učenika. Ravnatelj se nije javljao na mobitel.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Markzg 12.09.2009.

    E ovo mi nije jasno, opet ušteda, a djeca neka ispaštaju, sramota za ovu državu.... i onda bi glavešine Europsku uniju ppppp. Savjetujem roditeljima da njihova djeca završe trgovačku školu, a onda se zapute put Zagreba u Ugostiteljsko Turističko učilište u kombolovoj ulici. Oni su specijalizirani i nastavu obavljaju bez obzira na broj učenika. Neka upišu prekvalifikaciju za THK, nakon ćega trebaju položit razliku koja je mala s obzirom da se radi o trgovačkoj školi. Cijena je 9000 kuna, je malo je previše, ali se isplati to znanje i kvalitetna praksa na koju vas upućuju profesori učilišta koji dolaze predavati sa nekih fakulteta. Kvaliteta je zajamčena

  • Keljo 11.09.2009.

    bzvz moj frend ide u razred s još 7 učenika, znači ima ih 8, i razred normalno funkcionira

  • ares 11.09.2009.

    No baš krasno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare