To je to što me zanima!

Makarska pod dimom: Požar na Biokovu gase i dva kanadera

U četvrtak se bura smirila na području Makarskog primorja te su vatrogascima u pomoć pristigli kanaderi koji cijelo jutro gase požar na Biokovu
Vidi originalni članak

U četvrtak ujutro Makarska se "probudila" obavijena dimom koji se širio sa opožarenih vrhova Biokova. Požar koji je buknuo u utorak poslijepodne na planini Biokovo na predjelu Veliki Šibenik (1467 m) i koji je u srijedu u kasnim poslijepodnevnim satima stavljen, kako nam je to potvrdio Dražen Glavina vatrogasni zapovjednik, pod kontrolu u četvrtak ujutro ponovno je aktivan.Tijekom cijelog dana srijede požar su, u teškim uvjetima gasili vatrogasci uz pripadnike GSS, PP Biokovo i Hrvatskih šuma.

Zbog jake bure vatrogascima pomoć tijekom jutra nisu mogli pružiti kanaderi koji su tek dva puta ispustili vodene bombe i napustili požarište. Pomoć im je pružao helikopter koji je prenosio opremu i vodene kruške. Izgorjelo je oko sedamnaest hektara sitnog raslinja i borove šume.

Svi rubni dijelovi požarišta kako nam je kasno u srijedu navečer potvrdio vatrogasni zapovjednik Glavina su natopljeni vodom, ali da još uvijek vatra tinja u požarištu zbog gustog raslinja i visoke trave. Vatrogasci su u srijedu navečer povučeni sa teško pristupačnog planinskog terena zahvaćenog vatrenom stihijom jer je požar bio pod kontrolom. Nažalost očito se tijekom noći vatra proširila i razbuktala.

U četvrtak se bura smirila na području Makarskog primorja te su vatrogascima u pomoć pristigli kanaderi koji cijelo jutro gase požar na Biokovu. Dok ovo javljamo zahvaljujući kanaderima dim je sve manji što upućuje da se vatrena stihija kontrolira.

 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • tugonica 25.08.2016.

    Neka samo gori ionako od Makarske i mora ja nemam ništa.

Komentiraj...
Vidi sve komentare