Za najveći pršut žrtvovana je svinja od 400 kilograma. Zbog najmanjeg u regiji “stradao” je odojak težak 20-ak kilograma. Recesijski pršutić ima samo 300 grama, a proizvela ga je pršutana Herceg iz Prologa Ljubuškog. Cijena mu je 100 kuna.
- Napravili smo ga kao simpatičnu reklamu, kao protutežu ovom divovskom. Ali imamo sve više upita da krenemo u serijsku proizvodnju - kaže nam Ivana Herceg, koja je svoje proizvode predstavila na 7. sajmu pršuta u Sinju.
Na istom štandu pažnju posjetitelja privlačio je “dlakavi” primjerak ove delicije - pršut od vepra. No on nema cijenu.
Riječ je o vrlo rijetkom pršutu koji je, kako nam kaže Herceg, vrlo pikantan i ima afrodizijačka svojstva. Osim finog mesa jedan štand krasila je zaštitna rukavica koju je vlasnik Ante Reljanović kupio za 300 eura u Engleskoj kako se ne bi porezao.