To je to što me zanima!

'Mali i srednji poduzetnici su najžilaviji dio gospodarstva!'

U organizaciji Poslovnog dnevnika na Ekonomskom fakultetu u Osijeku organiziran je Poslovni uzlet - edukativna manifestacija posvećena malim poduzetnicima
Vidi originalni članak

Poslovni uzlet je dvanaesta u nizu takva manifestacija ove godine u organizaciji Poslovnog dnevnika, a jedan od ciljeva ove edukativne manifestacije posvećene malim poduzetnicima jest  i predstaviti javnosti uspješne, pozitivne poduzetničke priče.

- Bez podrške u edukaciji poduzetnika nema ni snažnog malog i srednjeg poduzetništva – zajednička je misao govornika koji su se u uvodnom dijelu Poslovnog uzleta grada Osijeka obratili danas okupljenima.

Mislav Šimatović, glavni urednik Poslovnog dnevnika kazao je kako mali i srednji poduzetnici predstavljaju kapilarni sustav hrvatskog gospodarstva. 

-Oni čine 99 posto svih poslovnih subjekata u Hrvatskoj, zapošljavaju 65 posto ukupno zaposlenih te pridonose s 50 posto u kreiranju domaćeg bruto domaćeg proizvoda  - naglasio je Šimatović te dodao kako je cilj Poslovnog uzleta potaknuti poduzetnike na kreativno razmišljanje i naučiti ih kako biti konkurentan na tržištu.

Osijek je bio domaćin Poslovnog uzleta i prošle godine, a malo i srednje poduzetništvo bi trebalo nositi osječko gospodarstvo, istaknuo je zamjenik gradonačelnika Osijeka Vladimir Ham.

Nadica Žužak, pomoćnica ministra poduzetništva i obrta rekla je kako Ministarstvo ovaj projekt podržava od samog početka te da su svjesni potrebe ulaganja u edukaciju. Što se tiče  sredstava iz europskih fondova, u tijeku je poziv za opremanje te poziv za izgradnju i opremanje iz kojih se može dobiti do 15 milijuna kuna bespovratno.

- Mali i srednji poduzetnici najžilaviji su dio gospodarstva i mogu biti još žilaviji - istaknula je Žužak.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • jaimojbratrobeert 13.06.2015.

    Pa zato njih najviše i jebete u zdrav mozak(Poštovani....)

  • jozabroz 12.06.2015.

    naravno, pogotovo ako su prijatelji krese milanovica..)))))

  • magdalena63 12.06.2015.

    Poduzetnici vam služe za transfuziju uhljebima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare