Naš recept su kvaliteta i pristupačne cijene. Osluškujemo potrebe tržišta i prilagođavamo se. Mali smo, fleksibilni, uložili smo puno i tako planiramo i nastaviti.
To nam je ispričao Matko Radanović, student i mladi poduzetnik iz solinske tvrtke Forma Natura. Radanović je jedan od 15-ak poduzetnika koji su se u petak u Trilju predstavili na petom Festival poduzetništva, obrta i OPG-ova, u organizaciji Večernjeg lista, 24sata i Poslovnog dnevnika. Forma Natura svoje kreme, voskove za depilaciju, kupke i šampone na biljnoj bazi distribuiraju u 15-ak ljekarni i preko 90 kozmetičkih salona. OPG Živaljić iz sela Čačvina kraj Trilja već se 15 godina bavi uzgojem pčela i proizvodnjom meda. Najbolje se prodaje med za imunitet i med od kadulje. Prodaju na kućnom pragu te na sajmovima zbog čega posebno cijene kontakte s kupcima koje im omogućuju događanja poput Festivala poduzetništva. Riba Dražin iz Kaštel Kambelovca, posluju četiri godine, a u pogonu za soljenje i marinizaciju ribe na tradicionalan način imaju jednako toliko zaposlenika. Soparnik, jelo zaštićeno kao nematerijalna kulturna baština koji se od nedavno se nalazi i u europskom registru zaštićenih oznaka zemljopisnog podrijetla, na festival je donijela predsjednica Udruge Poljički soparnik Mira Kuvačić. Na Festivalu su sudjelovali i OPG Suez iz Kaštel Kambelovca koji se bavi proizvodnjom prirodnih namaza od rogača i kikirikija te brojnih drugih okusa, mladi dvojac iz tvrtke Ramlsin koji je predstavio kapi od divljeg luka za detoksikaciju i snižavanje tlaka. Vlasnica Sueza Jasminka Šego posebnu pažnju ulaže u sadržaj i dizajn, a sve su namirnice domaćeg porijekla. Triljanka Ivanka Latinac i njen obrt Daisy Art predstavila je rukotvorine s motivima rimskog vojnika i novčića, triljske crkve i mosta... Poznati kuhar Branko Ognjenović na Festivalu je održao i dvije kulinarske radionice.