To je to što me zanima!

Malo fulao: Zoki obilježio dan borbe protiv straha od prirode

Milanović je zamijenio "biofobiju" i "bifobiju". Prva je strah od prirode, a druga je averzija i nesnošljivost prema biseksualnim osobama. Predsjednik je poručio da će se zalagati za zaštitu svih manjina
Vidi originalni članak

Predsjednik Zoran Milanović objavio je na Facebooku post kojim je pozvao na jednakost i nediskriminaciju povodom Međunarodnog dana borbe protiv homofobije, transfobije i bifobije. Sve uz zastavu duginih boja.

Međutim, predsjednik je napravio grešku. Pa je u svom postu objavio da se diljem svijeta obilježava "Međunarodni dan borbe protiv homofobije, transfobije i biofobije". Bifobija je inače averzija prema osobama biseksualcima, dok je biofobija, što je napisao Milanović, strah od prirode. 

Milanovićevu objavu donosimo u cijelosti, a vjerujemo da će uskoro i predsjednik uočiti svoju grešku. 

"Mnogo sam puta rekao kako želim da Hrvatska bude solidarna zajednica svih građanki i građana koji su možda različiti, a jednaki. Danas, kada sva demokratska i civilizirana društva diljem svijeta obilježavaju Međunarodni dan borbe protiv homofobije, transfobije i biofobije ponovit ću svoje čvrsto uvjerenje kako se u Hrvatskoj nitko ne smije osjećati kao građanka ili građanin drugog reda zato što je drugačiji ili drugačija, zbog svoje rodne ili seksualne orijentacije. Zato pozivam na predanost u promicanju ravnopravnosti, na gradnju sigurnog i otvorenog društva, što uključuje pravo na izbor, nediskriminaciju i zaštitu svih manjina, s nultom tolerancijom na nasilje. Jedini je to način da Hrvatska doista bude zemlja jednakih."

Nakon naše objave, predsjednik Milanović je ispravio grešku. 

Idi na 24sata

Komentari 243

  • mazingazk1 18.05.2020.

    Ma zamislite, fulao je jedno slovo. Ajmo krezubi krenite sa mudrostima!!

  • Usora1 17.05.2020.

    bla bla bla.... zoki grijesi nepogrjesivo....

  • ursuss 17.05.2020.

    kradezenjare u borbi za parizer...i to pljesniv..

Komentiraj...
Vidi sve komentare