To je to što me zanima!

'Malu lavicu' Leonu Zajšek (2) ispratio je i njen zeko

Tiho pojte maleni slavuji, pjevao je na Krematoriju zbor. Leonini roditelji i baka slomili su se od tuge dok se bijeli lijes simbolično spuštao u vječnost
Vidi originalni članak

Hladni mirogojski mramor preplavila je rijeka suza i vapaja obitelji Zajšek koja se jučer na zagrebačkome krematoriju posljednji put opraštala od “male lavice”. Majka Daniela i otac Damir, stariju kćer Lanu (5) nisu dovezli na pogreb da je poštede boli koju su i sami jedva izdržali. Prijatelji su poštovali njihovu molbu da ne donose vijence. Uz bijelo srce od cvijeća i nekoliko obiteljskih buketa, kraj malenog lijesa sjedio je i plišani zeko, najdraža Leonina igračka. “Tiho pojte maleni slavuji”, tužno je pjevao zbor dok se bijeli lijes simbolično spuštao u vječnost. Više od 200 prijatelja i poznanika ispratili su djevojčicu koja se hrabro borila s rijetkom vrstom leukemije, no maleno tijelo nije izdržalo mukotrpno liječenje.
- Svatko od nas danas bi rado bio bilo gdje samo ne na ovome mjestu. No ovaj maleni anđeo podsjeća nas da ne smijemo sebično živjeti - zaključio je svećenik

NITKO JOJ NIJE MOGAO POMOĆI
Leoni su lani u travnju otkrili da boluje od juvenilne mijelomonocitne leukemije. U Hrvatskoj liječnici s ovim oblikom leukemije nisu imali gotovo nikakvih iskustava pa su roditelji pomoć potražili u Njemačkoj. Malenoj su tri mjeseca kasnije transplantirali koštanu srž njezine sestre Lane (5). Nakon dugotrajnog liječenja i mukotrpnih tretmana koje je maleno biće otrpjelo s neviđenom snagom, bolest je, nažalost, bila jača. Leona je preminula 15. siječnja u 7 sati u bolnici u Freiburgu.

Idi na 24sata

Komentari 42

  • Darac32 24.01.2010.

    to je najstrasnije sto se može dogoditi roditeljima... iskrena sućut. Lijepo snivaj mali anđele... :((((

  • blondie_89 23.01.2010.

    počivala u miru mali anđele...

  • Piknik 23.01.2010.

    Pa idete to snimat.Kako vas nije obraz i sram.di je ovim novinarima moral i poštivanje.Ostali vam doma.Nemate nimalo susječanja.

Komentiraj...
Vidi sve komentare