To je to što me zanima!

Zdravko Mamić kriv za klevetu: Platit će kaznu od 128.310 kn

U ponovljenom postupku Mamić je proglašen krivim za klevetanje i vrijeđanje Ivice Crnića, odvjetnika Eduarda da Silve. Mora platiti kaznu od 350 dnevnih dohodaka
Vidi originalni članak

U ponovljenom sudskom procesu u zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu Zdravko Mamić je nepravomoćno osuđen da je oklevetao i uvrijedio Ivicu Crnića, odvjetnika Eduarda da Silve. Mora platiti kaznu od 350 dnevnih dohodaka što je iznos od 128.310 kuna. Taj iznos je  dužan uplatiti u roku dva mjeseca od pravomoćnosti presude. Također, Mamić mora platiti i paušalne troškove postupka od 2500 kuna

U obrazloženju presude stoji da je Mamić u svojoj obrani priznao da je iznio spomenute uvrijeđujuće navode, ali je tvrdio da to nije učinio iz namjere da okleveta i uvrijedi Crnića već da zaštiti svoje osobne interese i interese osobe koje smatra sinom. Zato je, navodi, reagirao tako emocionalno.

Sutkinja je smatrala da su riječi i navodi citirani u tužbi izrečeni isključivo i jedino s ciljem da se obezvrijedi Crnića i njegov rad kao suca i odvjetnika. U obrazloženju presude stoji da je Mamić iznio neistinite podatke te je je uvrijedio Crnića. 

Kao olakotna okolnost sutkinja je uzela Mamićevu ispriku i njegovu neosuđivanost, a kao otegotnu okolnost Mamićevu upornost u iznošenju tvrdnji i jačina napada.

Na čitanju presude nisu se pojavili ni Mamić ni Crnić, a niti njihovi odvjetnici. Odvjetnici su naime, poslali svoje vježbenike. 

Idi na 24sata

Komentari 94

  • liliana 31.10.2014.

    Novi biznis u Hrvatskoj,odšteta za klevetanje.Da li se plaća porez na to?

  • pijevac 30.10.2014.

    toliko ostavi tamburašima za noć...

  • ferencan 29.10.2014.

    valter brani sarajevo

Komentiraj...
Vidi sve komentare