To je to što me zanima!

Mandeli će počast odati brojni čelnici, među njima i Josipović

Ministarstvo vanjskih poslova Južnoafričke Republike u ponedjeljak je izvijestilo kako će komemoracija biti na stadionu u Johannesburgu koji prima 95.000 ljudi
Vidi originalni članak

Više od 70 svjetskih dužnosnika otputovat će u Južnoafričku Republiku ovoga tjedna kako bi odali počast heroju i mirotvorcu Nelsonu Mandeli. Među svjetskim čelnicima koji odlaze u JAR su Raul Castro, kubanski čelnik, te Robert Mugabe.

Daily Mail javlja kako će na komemoraciji biti i britanski premijer David Cameron te princ Charles. Hassan Rouhani iz Irana također odlazi u JAR, a pridružit će mu se američki predsjednik Barack Obama te bivši predsjednici SAD-a, Bill Clinton, George W. Bush i Jimmy Carter.

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović također će otputovati u JAR 10. i 11. prosinca skupa sa svojom suprugom te će biti na komemoraciji.

Najveća komemoracija u novijoj povijesti

Ministarstvo vanjskih poslova Južnoafričke Republike u ponedjeljak je izvijestilo kako će komemoracija biti na stadionu u Johannesburgu, a radi se o jednoj od najvećih komemoracija u novijoj povijesti.

Stadion prima 95.000 ljudi, a radi se o mjestu na kojem se Mandela posljednji put pojavio u javnosti 2010. godine. Glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova istaknuo je kako "cijeli svijet dolazi u Južnoafrički Republiku".

Tisuće policajaca osiguravat će stadion i cijeli grad tijekom cijelog tjedna. Ističu kako žele ljudima priuštiti da tuguju u miru, jer je svijet ostao bez velikog čovjeka.  

Nelson Mandela umro je u četvrtak u 95. godini. Počast su mu odali svi svjetski čelnici. Vlasti JAR-a izvijestile su kako će Mandelu pokopati u nedjelju 15. prosinca. 

Idi na 24sata

Komentari 22

  • sestro 09.12.2013.

    ako drug beli ne dođe odgađa se sve..

  • vidum 09.12.2013.

    RIP

  • klojfert 09.12.2013.

    Vidis, mi smo hrvati imali svog Mandelu- pokojog Zvonka Busica, pa smo ga natjerali da digne ruku na sebe nakon 32 god. zatvora, i predsjednik mu nije bio na sahrani, nije se ni ocitovao, a u JAR ide da mu rit vidi puta skup s Taci i ekipicom. Eto to meni stalno pada na pamet kad mi netko Mandelu spomene- Zvonko Pocivaj umiru, i neka ti je laka hrvatska zemlja!

Komentiraj...
Vidi sve komentare