To je to što me zanima!

Mandeli za rođendan poklonite 67 minuta i činite dobra djela

Volonteri će 67 minuta renovirati škole, sirotišta, čistiti bolnice i siromašnima dijeliti hranu da bi obilježili Mandelinih 67 godina koje je posvetio borbi za socijalnu pravdu
Vidi originalni članak

Nelson Mandela slavi danas 95. rođendan. UN je ujedno taj dan proglasio međunarodnim danom Nelsona Mandele kako bi odali priznanje Nobelovcu koji je svoj život posvetio borbi protiv apartheida, piše BBC.

JAR je zamolio građane da 67 minuta čine dobra djela, po minutu za svaku godinu koje je Mandela posvetio borbi za socijalnu pravdu. Njegov boravak u bolnici natjerat će ljude da ovo bude najveći Mandelin dan ikada. 

Milijuni školaraca diljem JAR-a pjevaju 'Sretan rođendan'. Volonteri će 67 minuta renovirati škole, sirotišta, čisteći bolnice i dijeleći hranu siromašnima kako bi obilježili Mandelinih 67 godina kao pravnika, aktivista, zarobljenika i predsjednika.

- Sada je vrijeme da mi vratimo Madibinu žrtvu i doprinos te da se potrudimo da izgradimo bolje društvo - rekao je južnoafrički predsjednik Jacob Zuma. 

Mandelina kćer: Vjerujem da će uskoro ići kući

Mandelina kćer Zindzi rekla je u srijedu kako je njezin otac imao 'dramatičan napredak'. 

- Vjerujem da će uskoro ići kući - rekla je. Nelson Mandela završio je u bolnici prije pet tjedana zbog ponavljajuće upale pluća. U šest mjeseci ovo mu je četvrti boravak u bolnici. Prijatelji koji su ga posjetili rekli su kako je na aparatima za održavanje života, a neki mediji tvrde kako je u vegetativnom stanju.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • emil šokić 18.07.2013.

    da moj klinjo dnevno sprema svoju sobu samo 5 minuta, mislio bi da živi u apoteci

  • noone1 18.07.2013.

    odlična ideja !! da se ljudi osvjeste i shvate koliko je zapravo 67 minuta,malo a kad se svi sloze koliko se zapravo moze napraviti !!, a neki nisu toliko odvojili u zivotu ni da pomisle na neko pomaganje drugima,a kamoli da su i pomogli .. odlicna ideja ! i trebalo bi ju prosiriti izvan granica JAR-a !!

  • SimpleGuyST 18.07.2013.

    bzvz

Komentiraj...
Vidi sve komentare