To je to što me zanima!

Manjine neće imati zastupnike: Bandić povukao svoj prijedlog

Zagrebački gradonačelnik je, naime, na sjednici Gradske skupštine povukao svoj prijedlog kojim bi nacionalne manjine dobile svoje zastupnike u Skupštini...
Vidi originalni članak

Imao sam najpošteniju namjeru da prvi u Hrvatskoj primijenim Ustavni zakon i Zakon o lokalnim izborima. I ne ide, kaže Milan Bandić.

Zagrebački gradonačelnik je, naime, na sjednici Gradske skupštine povukao svoj prijedlog kojim bi nacionalne manjine dobile svoje zastupnike u Skupštini. Prema prijedlogu, pripadnici srpske manjine imali bi pravo na tri zastupnika, bošnjačke na dva, a albanske na jednog zastupnika.

Navodeći kako je Ustavni zakon o pravima nacionalnih manjina na snazi 15 godina, Bandićevu ideju mnogi su protumačili pokušajem da si nakon lokalnih izbora u svibnju olakša poziciju u Skupštini. Uoči sjednice ispred Skupštine prosvjedovala je građanska inicijativa “I mene se pita” s transparentom s natpisom “Bandiću, gotovo je s prevarama”.

Saborski zastupnik Željko Glasnović je Bandićev prijedlog nazvao primjerom “čistog balkanskog političkog inženjeringa”.

Idi na 24sata

Komentari 33

  • Soliterba 23.03.2017.

    Ma ok je prijedlog al za mjesta gdje ima manjina.. Al u zg ima 96% hrvata pa jebote koja manjina ?? Vise golubova ima nego ostalih....

  • kliker24 22.03.2017.

    Ma koje manjine, pa to je užas kaj taj Bandijeros trkelja.., pa on je gradonačelnik Zagrepčana a ne nacija ..., igra se Predsjednika i fakat ga treba hiti proć.

  • bosaaanac 22.03.2017.

    Frka mu je a pjesma Vračam se Remetinec tebi...samo što nije počela.

Komentiraj...
Vidi sve komentare