To je to što me zanima!

Mapa špijuniranja: Hrvatska je zelene boje, a Srbija crna rupa

Britanski Guardian objavio je mapu o nadzoru američke Nacionalne agencije za sigurnost (NSA). Srbija je jedina zemlja koja je na karti označena crnom bojom
Vidi originalni članak

Britanski Guardian objavio je mapu o nadzoru američke Nacionalne agencije za sigurnost (NSA). Boje na karti variraju od zelene koja znači da je zemlja pod nadzorom, preko žute i narančaste do crvene koja označava najveći nadzor. Srbija je jedina zemlja koja je na karti označena crnom bojom što znači da su je najmanje špijunirali i da je u njoj minimalan broj presretanih i snimljenih informacija. Hrvatska, Bosna i Hercegovina, te Crna Gora na karti su zelene boje koja označava veći stupanj špijunaže. Kosovo je izdvojeno od Srbije i označeno narančastom bojom što također znači veći nadzor. 

Dragan Jovanović koji je na čelu Odjela za visokotehnološki kriminal SBPOK-a za Blic je rekao da Srbija označena crnom bojom može značiti dvije stvari, ili da Amerikanci o zemlji znaju dovoljno toga ili su zaključili da od Srbije nema potencijalne opasnosti s obzirom na to da je razlog prikupljanja informacija nacionalna sigurnost SAD-a. 

Idi na 24sata

Komentari 20

  • EXCEL SHU_KU 11.06.2013.

    He should be charged with treason

  • doxy 11.06.2013.

    hahahah a sta realno ocekivati kad englezi pisu za Srbiju da je najbolja zemlja to bi me iznenadilo,al ovo me nikako nije iznendadilo :) zna se ko ima kakvo misljenje o kome :)

  • otaWa 10.06.2013.

    ulovim li ijednog Amera u mom dvorištu da me špijunira,krvi ću mu se napiti...

Komentiraj...
Vidi sve komentare