To je to što me zanima!

Maras optimist: Gospodarstvo u 2015. rast će blizu dva posto

Vlada mora štititi nacionalni interes i naći najbolje moguće rješenja. Ako MOL želi ostati u Ini, to mora pokazati i na djelu, kroz investicije, poručio je Gordan Maras
Vidi originalni članak

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras rekao je da će iduća godina sigurno donijeti pozitivne trendove i rast gospodarstva. Prema njegovoj procjeni, hrvatsko gospodarstvo bi 2015. moglo rasti po stopi od blizu dva posto.

'Dobro je da agencije naše perspektive drže pozitivnim'

Što se tiče kreditnog rejtinga, Maras je kazao da Hrvatsku očekuje daljnja konsolidacija i kontrola deficita te rebalans proračuna, vjerojatno u rujnu.  

- Bitno je da agencije, unatoč generalno lošoj ocjeni kreditnog rejtinga, hrvatske perspektive drže pozitivnim - rekao je Maras.

'Ako MOL želi ostati u Ini, mora to i dokazati'

Novinari su Maras upitali i za komentar najnovijeg razvoja situacije oko pregovora Vlade i MOL-a o Ini

- Vlada mora štititi nacionalni interes i naći najbolje moguće rješenja s trenutnim partnerom. Jučer smo čuli da MOL želi ostati u Ini, ali to mora pokazati i na djelu, kroz investicije - rekao je Maras.

Inače, ministar poduzetništva i obrta u ponedjeljak je u zgradi Ministarstva predstavio gradnju Regionalnog centra za razvoj poduzetničkih kompetencija za zemlje jugoistočne Europe.

Idi na 24sata

Komentari 70

  • berus 29.07.2014.

    Opet su se konzultirali sa vidovitim Milanom.

  • davor33 29.07.2014.

    kopat ce mo sve vise po bajama pa nece trebati toliko kontejnera

  • dahhmal 29.07.2014.

    Kada ce Marasu kosa narasti onda cemo izaci iz krize

Komentiraj...
Vidi sve komentare