To je to što me zanima!

Maras: Premijer je prihvatio moj prijedlog za poduzetnike...

Ministar je objavio da će obrtnici i mali i srednji poduzetnici od sljedeće godine PDV plaćati po naplaćenom, a ne fakturiranom računu do vrijednosti od 3 mil. kn
Vidi originalni članak

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras objavio je na svom službenom Facebook profilu da će obrtnici i mali i srednji poduzetnici od sljedeće godine PDV plaćati po naplaćenom,a ne fakturiranom računu do vrijednosti od tri milijuna kuna. 

- Premijer Zoran Milanović prihvatio je i najavio moj prijedlog da svi poduzetnici i obrtnici s godišnjim prihodima do 3 milijuna kuna od 1.1.2015. plaćaju PDV po naplaćenom, a ne po izdanom računu.Ta mogućnost će obuhvatiti nešto više od 150.000 hrvatskih poduzetnika i obrtnika. Smatram da je ovo najznačajnija mjera za male i srednje poduzetnike i obrtnike u posljednjih deset godina - napisao je Maras.

Premijer Zoran Milanović je na današnjoj konferenciji za medije najavio ovu mjeru.

- Smatramo da nam je kalkulacija zdrava i održiva, zaključili smo da će biti značajno olakšanje uvođenje praga za PDV prema naplaćenoj realizaciji za sve obrtnike i male poduzetnike. Trenutno su u sustavu samo obrtnici, njih oko 50.000, a s novim izmjenama u sustav bi ušli i mali poduzetnici kojih je oko 70.000 pa bi ih ukupno bilo oko 120.000 i time širimo prostor šanse i pogodnosti – rekao je Milanović.


Idi na 24sata

Komentari 20

  • miki1977 07.09.2014.

    E moj Maras zar ti trebaju 3.g da to svatiš.Jao si ga nama pored ovakih ministara.

  • 05.09.2014.

    Misli da sa tom bradom izgleda ozbiljnije, i da će ga građani shvatiti ozbiljno. Ja pucam od smijeha kad on progovori, ko onaj MIle Kekin iz Hladnog piva.

  • 05.09.2014.

    A što se čekalo tri godine mandata??? PA to ste prvo trebali napraviti!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare