To je to što me zanima!

Marić o udžbenicima: 'Učinit ćemo sve da budu u proračunu'

Znate da smo u protekloj godini uspijevali pronaći određene uštede, preraspodjeljivati unutar samog proračuna. Mislim da ćemo to činiti i iduću godine, kako bi ovakav projekt zaživio, rekao je
Vidi originalni članak

Danas je napravljen politički dogovor da nećemo zadirati u proračun kakav je jučer raspravljen i o kojem će Sabor glasati u ponedjeljak, ali da ćemo iskoristiti vrijeme, jer govorimo o udžbenicima za iduću školsku godinu, imamo dovoljno vremena da se i proanalizira pravo i procijeni financijsko stanje u smislu koliko bi to koštalo, i ostale elemente za provedbu te odluke, rekao je ministar financija Zdravko Marić za Dnevnik Nove TV. 

MARIĆ O RASTU BDP-A 'Udžbenike u proračunu nismo planirali, ali razgovarat ćemo'

Na pitanje kako bi se osigurao taj model i bi li se trebalo ići u rebalans proračuna, Marić je odgovorio: 

- Čak bih rekao da ponukan ovim iskustvom u kojem zadnje tri godine vodim javne financije, da ćemo učiniti sve da u okviru postojećeg proračuna na rashodnoj strani, znate da smo u protekloj godini uspijevali pronaći određene uštede, preraspodjeljivati unutar samog proračuna. Mislim da ćemo to činiti i iduću godine, kako bi ovakav projekt zaživio, projekt Vlade i parlamentarne većine koji će na kraju biti na korist roditeljima. 

 

Idi na 24sata

Komentari 23

  • ljubica ljubičica_1 29.11.2018.

    Nisam mogla vjerovat da Bandić i njegovi pekekemoni mogu ucjenit premijera Plenkovića.Pa se pitam sa čime Bandić drži u šaci Plenkovića?Plenković uvjek može raspisat izbore i pokemona neće biti.Ali sad i dalje mi nije jasno zašto je Plenković popustija.Dali i on ima nešto putra na glavi što Bandić zna ?

  • jo2hn8ny 29.11.2018.

    Najbolje bi bilo da se smanje davanje nekakvim udrugama i udrugicama koje prodaju maglu. Ako roditelji mogu klincu kupiti najnoviji mobitel koji se nalazi na tržištu, onda mogu klincu kupiti i školske knjige. Besplatne knjige dajte zbilja siromašnim obiteljima. Neka drugi gradovi dignu svoje prireze, pa će biti i za knjige.

  • POTPEC 28.11.2018.

    Nije da nije. Lažem ali ne lažem. Najgora vlada do sada. Sve znaju, ali ništa ne znaju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare