To je to što me zanima!

Marić: Počinjemo pripremati novo porezno rasterećenje

Mislim da je do sada svako porezno rasterećenje donijelo blagodat i dobrobit poslodavcima, poduzetnicima, radnicima, a u konačnici i državnom proračunu, kaže ministar
Vidi originalni članak

Upitan hoće li Vlada krenuti u rasterećenje plaća, odnosno rezanje poreza, ministar financija Zdravko Marić je u srijedu za RTL Direkt odgovorio:

- Moj odgovor je svakako potvrdan. Ono što činimo tri godine je porezno rasterećenje, porezna politika, smanjujemo javni dug, imamo suficite, popravljen je kreditni rejting, padaju kamate, a smanjujemo i poreze... Mi jesmo u vrhu po udjelu indirektnih poreza u EU-u, što se tiče dohodaka treći od dna, a udjela u BDP-u u sredini. Treba sve sagledavati u cjelini.

Najavio je i sljedeći, četvrti, krug poreznih rasterećenja u skladu s fiskalnim kapacitetima.

- Mislim da je do sada svako porezno rasterećenje donijelo blagodat i dobrobit poslodavcima, poduzetnicima, radnicima, a u konačnici i državnom proračunu - rekao je Marić. 

Idi na 24sata

Komentari 11

  • 20.06.2019.

    Ministre, svakaj pricate. Da ste mislili rasteretiti, neoporezivi dio dohotka bi bil 5000 kuna, a porezna stopa od 12% bi ostala. Dakle, nismo bas svi tulavi...

  • grgi111 20.06.2019.

    Realizacija kreće odmah nakon što HDZ osvoji slijedeće izbore...

  • lokal patriota 20.06.2019.

    Mariću, koga ćeš rasteretiti? One koji primaju velike plaće i milijunaše?

Komentiraj...
Vidi sve komentare