To je to što me zanima!

Marieta (7): 'U školi će mi mama pomoći dok hodam’

Ni općina ni županija nemaju novca za asistenta bolesne Mariete. Zato njezina majka sjedi pred učionicom i priskače u pomoć kćeri kad zatreba
Vidi originalni članak

Neću plakati iako mi se ne sjedi u klupi. Ali znam da je mama ispred učionice, i kad mi bude trebala, teta učiteljica će je zvati, kazala nam je  7-godišnja Marieta Magdić, koja je pošla u 1. razred Osnovne škole Ivanska nedaleko od Bjelovara.
Marieta od rođenja boluje od rijetke bolesti koja joj onemogućuje normalno kretanje, pa se majka Ivana obratila za pomoć Bjelovarsko-bilogorskoj županiji da njezinoj kćeri osigura osobnog asistenta, koji stoji oko 2000 kuna na mjesec.
- Dobila sam odgovor da Županija za to nema novca -  kazala je majka Ivana, koja će sve vrijeme dok Marieta sjedi u razredu biti na klupi ispred učionice i “glumiti” osobnog asistenta. 
Župan Miroslav Čačija zna za probleme obitelji Magdić.
- U proračunu za sljedeću godinu predvidjet ćemo novac i za takve slučajeve - zaključio je. Proračun županije iznosi 50 mil. kn. Načelnik općine Ivanska Šima Strmota kaže kako su pomagali i da će to činiti i ubuduće. Misli kako bi trebalo propisima odrediti tko plaća  asistenta, pri čemu  bi najveći dio trebao ići iz državnog proračuna, a ne iz lokalnih zajednica.

Šima Strmota - Načelnik općine Ivanska kaže kako inače pomažu Marietinoj obitelji. Međutim, djevojčica je bez asistenta krenula u školu, a načelnik krivicu prebacuje na državu.

Miroslav Čačija - Bjelovarski župan zna za Marietin problem, ali među 50 milijuna kuna proračuna za ovu godinu nije uspio naći novac za 20-ak ljudi kojima treba osobni asistent.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • jelka123 16.09.2009.

    Želim sve dobro maloj Marijeti i njenoj mami. Ali, ipak, svi se obraćaju za pomoć županiji, državi i sl. Pa zar još niste došli do zaključka da je državi bitnije rasipati pare na gluposti nego pomoći u ovakvim slučajevima. Dobro kaže narodna \'\'uzdaj se u se...\'\'

  • piria 09.09.2009.

    Draga Marieta izdrži zajedno sa svojom majkom. Svako dobro u životu i školovanju.

  • osmama 09.09.2009.

    hrvatska sramota!!!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare