To je to što me zanima!

Markačev sin: Nadam se da ću što prije zagrliti svojega oca

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
U erupciji emocija najviše su bili Markačevi članovi obitelji, među njima i Anica Seleš, krsna kuma Markačevih sinova. Kada je čula presudu pala je na koljena
Vidi originalni članak

Na Trgu svetog Jurja u Đurđevcu okupilo se oko 500 ljudi. Kad su čuli da su generali slobodni zaorilo se veselje, tekle su suze radosnice, mještani su se međusobno grlili i ljubili. U erupciji emocija najviše su bili Markačevi članovi obitelji, među njima i Anica Seleš, krsna kuma Markačevih sinova. Kada je čula presudu pala je na koljena. 

Na trgu je bio i Dražen Semočan koordinator udruga branitelja 1990./1996  koji su organizirali gledanje presude na trgu u Đurđevcu. Orilo se 'Pravda je napokon pobijedila', 'Ima pravde'...

- Ne mogu se strpjeti da dođe kući. Čvrsto ga želim zagrliti i nikada ne pustiti. Nadam se da ću moći otiči pred njega u zračnu luku. Trenutačno nema sretnijeg čovjeka na svijetu od mene - rekao je Martin Markač, odmilja zvan Deda, koji je odgojio generala. 

Markačev sin je rekao kako očekuju da će otac već večeras biti s njima.

- Nadam se da ću ga što prije zagrliti - rekao je ispunjen emocija i sav u suzama, Danijel Markač, sin generala Markača, piše Večernji list.

Ostali članovi obitelji kazali su kako je Deda u tišini dočekao presudu. 

- Dokazalo se ono što smo svi znali, da nije odgovoran za zločine, da nije zločinac i da je jedan od onih bez kojih Hrvatske ne bi bilo - rekli su presretni članovi obitelji. 

 - Konačno više nema pisanja pisama u Haag, slanja čestitki za blagdane i rođendane niti teških telefonskih trazgovora, preživjeli smo i to - kazali su Ivan i Ivana Seleš, članovi obitelji.  


Idi na 24sata

Komentari 28

  • colt_1 16.11.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • gorski1 16.11.2012.

    za sve nas rat je presta 95-te , a nasa su dva HEROJA ratovali do danasnjeg dana , zbog koga - opet zbog domacih izdajnika sto ih prodase , a radi koga - radi LIJEPE NASE , radi Hrvatskih sinova sto se rodise dok su oni bili u tudjim tamnicama , danas su opet sa nama jer su vjerovali u boga i pravdu , jest spora al dolazi , cuvajte se judini sinovi i vam ce se suditi - kad - tad , cuvaj boze Hrvatsku i nase GENERALE.

  • barbie101 16.11.2012.

    dan dolazi za heroje i sirotinju,dan dolazi da se spase koji vjeruju zapjevajmo!!!!!!DAN JE DOŠAO!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare