To je to što me zanima!

Marketinški trik: Blokirani tuže Vladu zbog oprosta dugova

Vlada se građanima služi kao sredstvom jer Vlada zna da temeljem postojećih zakona građani nisu ni smjeli biti blokirani, piše u Ustavnoj tužbi Udruge Blokiranih
Vidi originalni članak

Vlada se građanima služi kao sredstvom jer Vlada zna da temeljem postojećih zakona građani nisu ni smjeli biti blokirani, piše u Ustavnoj tužbi koju je u petak pokrenula Udruga Blokiranih.

Ističu da je Vlada prekršila svoje zakonske i moralne ovlasti kad je odlučila “javno se poslužiti masom obespravljenih, osiromašenih, iskamatarenih, blokiranih građana kao kulisom za ciljeve političkog marketinga velikog oprosta”. Naime, tužbu podnose nakon što je ministrica Milanka Opačić objavila uvjete po kojima se najugroženijim građanima, 75.000 koji imaju uvjete za to, opraštaju dugovi do 35.000 kuna. Nedugo zatim je i ministar pravosuđa Orsat Miljenić predstavio tzv. Zakon o osobnom bankrotu koji bi trebao riješiti problem zaduženih građana koji imaju nekretnine i dugove veće od 50.000 kuna. 

Udruga Blokirani najavila je još prije dva tjedna da će podići tužbu jer smatraju da po pitanju oprosta dugova građani nisu jednaki pred zakonom. Istaknuli su da je Sporazum o oprostu dugova potpisan s tek nekim gradonačelnicima, čime se diskreditiraju građani koji ne žive u tim gradovima. Iz Udruge kažu da vlast ne može biti socijalno osjetljiva samo za neke, nego treba ravnopravno štititi sve građane.

Idi na 24sata

Komentari 97

  • muskarac 15.02.2015.

    sta??? malo je 35000 oprosta oni bi jos?????? a ja da radim????

  • Duro 15.02.2015.

    Taj oprost nije nista drugo nego kupovanje glasova. Dobit ce 60.000 glasova a izgubiti milijun onih koji ovakvu mjeru ne razumiju jer su zivjeli u skladu sa svojim mogucnostima, placali racune a sada ispali budale. Ista glupost kao sto je bila i legalizacija. Onim stvarno socijalnim slucajevima trebala je naci posao a sve ostale poslat na financijsku edukaciju. Jer vecina njih nezna s novcem i vec sutra ce biti ponovo u dugovima.

  • TINA77_2 15.02.2015.

    To je ona poznata zagorska..,,se bum vas tužil,,!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare