To je to što me zanima!

Markić: Da, mi smo za javnu raspravu o pravu na život...

Ivan Zvonimir Čičak najavio je mogućnost referenduma o abortusu. Markić to ne potvrđuje, ali niti ne opovrgava. Žene i javnost imaju pravo na cjelovite informacije o činjenici da život počinje začećem, kaže Markić
Vidi originalni članak

Moja pozicija je da je legitiman stav da je netko za abortus, a netko protiv abortusa. Prateći dosadašnje djelovanje udruge U ime obitelji te poznavajući Željku Markić i njihovu retoriku smatram da bi bilo legitimno da krenu u taj referendum. Hoće li referendum proći, ne znam, ali očigledno je da će to i kod nas biti prilično vruća tema, rekao nam je Ivan Zvonimir Čičak, predsjednik HHO-a.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Komentirajući za N1 televiziju izjavu Andreja Plenkovića da zakonski okvir koji regulira pitanje pobačaja postoji i da ga ne treba mijenjati, Čičak je ustvrdio:

- Očito je da se ova vlast ne želi baviti vrućim krumpirom koji može dovesti u pitanje većinu njezinih birača. Međutim, ako on to izbjegne, moguće je da tu izgori jer su njegovi birači na toj poziciji, a inicijativu može pokrenuti i netko drugi - smatra.

Željka Markić nam je objasnila stav udruge:

- U ime obitelji se zalaže za javnu raspravu o zaštiti prava na život svakog čovjeka u Hrvatskoj. Žene i hrvatska javnost imaju pravo na cjelovite informacije o znanstvenoj činjenici da čovjekov život započinje začećem. Za komentare o referendumu obratite se g. Čičku i N1 koji su i plasirali tu priču.     

Idi na 24sata

Komentari 258

  • bcelija 13.10.2016.

    Dajte vi na javu raspravu: Zaštitu trudnica na radu, edukaciju djevojaka i dečki u školama ( ne u crkvama ), poslodavcima zabraniti davati otkaze trudnicama, stimulirati zapošljavanje trudnica, dječjim doplatkom stimulirati rađanje, doplatiti školske knjige, stimulirati majke, stimulirati sve što se odnosi na boljitak stanja u porodici pa neće biti potrebno mahati transparentima pred bolnicama a i demografska slika bi nam se popravila.Moliti za nerođeno dijete pred rodilištima je više nego licemjerno od onih koji isto tako nemaju djece a sexaju se prije i nakon molitve. Uz zaštitu (na radu).

  • lotus_1 12.10.2016.

    https://www.gopetition.com/petitions/jeste-li-za-raskid-vatikanskih-ugovora.html

  • 12.10.2016.

    Tko to mi? Šačica nitkovića. Sa svojim životom upravljmo sami a ne crkva i markićka koji su puni kao brod...

Komentiraj...
Vidi sve komentare